U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Kletskeuze

JOCHEN VAN BARSCHOT
Nancy (26, gescheiden, twee kinderen) uit Schijndel zoekt een man via het nieuwe dagelijkse Veronica-programma Chatchoice. Ze mag een oproepje doen op televisie. Hij moet tussen de 28 en 38 jaar oud zijn, "met een lekker strak kontje". Op de website www.chatchoice.nl kunnen mannen chatten met Nancy. Uit alle mannen die via de computer contact met haar hebben gezocht, mag Nancy er drie kiezen.

Tatum Dagelet, in een vorig leven Brutale Meid, gaat met de camera bij ze op bezoek. Man nummer 1: Hugo uit Eindhoven. Hugo is 28 en woont in een studentenhuis. Tatum inspecteert de keuken (shoarmaresten), de slaapkamer en de goudvis. Nancy, die buiten in een gezellig oud VW- busje op een monitor meekijkt, is niet onder de indruk. Als Hugo zelf in beeld komt, weet ze het zeker. "Nee hoor, absoluut niet mijn type. Het doet me niks, het is geen kanjer." Hugo afgeserveerd.Op naar man nummer twee. Als Nancy ook hem afwijst, zal man nummer drie automatisch winnen. Ze moet dan een heel weekend met hem op reis. "Ook als hij heel lelijk is!", waarschuwt co-presentator Danny Rook, die eerder ook al jongens en meisjes via computers en de televisie aan elkaar koppelde in het programma The Box of Love.Maar Nancy verwacht veel van Toon uit Sint Willebrord. Tijdens het chatten had ze al vastgesteld dat ze een hoop gemeen hebben. Zo bezitten ze allebei een zonnebank en zowel Nancy als Toon rookt. En Toon heeft twee kinderen, net als zij.

Het huis van Toon bevalt Nancy wel. Het is netjes en schoon. De camera kruipt langzaam langs Toons benen omhoog en Dan stelt Tatum hem helemaal voor. "Ik ben een beetje verlegen," zegt Toon, "maar dat gaat wel over." Tatum voelt in opdracht van Nancy nog even of het kontje strak is. "Afgetraind", constateert ze. "Hij mag blijven", besluit Nancy. Toon mag samen met Nancy een weekend naar Barcelona. Danny: "Je wilt haar toch niet alleen omdat ze een lekker wijf is?" Nee hoor, verzekert Toon. "Ik vind haar echt leuk." Na een vooruitblik op de te koppelen man van morgen sluit Tatum tevreden de aflevering af. "Danny, we hebben een missie in ons leven gekregen! We moeten vrijgezellen bij elkaar brengen."

Nobel werk dat Veronica overigens ook al door 'Relatieman' Menno Buch laat verrichten. Eenvoudige programma's, maar het blijkt te scoren.

Chatchoice, weekdagen, Veronica, 18.53-19.23u. (www.chatchoice.nl)

NRC Webpagina's
1 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad