U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

De Hond geschorst bij Newconomy
De raad van commissarissen van internetbedrijf Newconomy heeft Maurice de Hond gisteren per direct geschorst als bestuursvoorzitter. De commissarissen menen dat het vertrek van oprichter en grootaandeelhouder De Hond nodig is om het vertrouwen van beleggers in Newconomy te herstellen.

'De Hond ging richting ijsberg'
Nu topman De Hond op non-actief is gesteld koersen aandeelhouders van Newconomy af op een aanvaring. Is een grote uitverkoop het enige alternatief?

'Niemand controleert Echelon'
Maurice Wessling, directeur van de digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom, riep het parlement vorig jaar op een onderzoek in te stellen naar Echelon. Gisteren nam dit een aanvang met een rondetafelgesprek, waar deskundigen onder wie Wessling zelf over Echelon werden gehoord. Volgens Wessling lopen parlementen in binnen- en buitenland hopeloos achter de feiten aan.

Internet voor thuislozen in Groningen
In de stad Groningen kunnen sinds gisteren ook dak- en thuislozen internetten en e-mailen. Minister van Boxtel van Grote Stedenbeleid opende gisteren officieel het project 'Digidak' tijdens een bezoek aan het Ommelanderhuis, een opvangplaats voor dak- en thuislozen in Groningen.

Allerlaatste kans voor EM.TV
In de Duitse financiële wereld gonst het van de geruchten nu de toekomst van het kleine, maar populaire EM.TV op het spel staat.

Waarschuwing Dell
Dell Computer verwacht dat in het vierde kwartaal van 2000 lagere resultaten zullen worden geboekt dan analisten verwachten. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

De vlezige bloterik van Adecco
Het is 'een walgelijk doch humoristisch schouwspel', oordeelt het vakblad Reclameweek over het spotje van uitzendbureau Adecco. De vette man die zichzelf geheel ontbloot in duizend bochten kronkelt om een sollicitante te verleiden tot het tekenen van het contract dat hij op geslachtshoogte houdt, roept tegenstrijdige reacties op. Ook in België, waar het vandaan komt. Het filmpje is daar vorige week verboden door de JEP (Jury voor Eerlijke Praktijken inzake Reclame), het Belgische equivalent van onze Reclame Code Commissie. Het tast, aldus dit instituut, "de menselijke waardigheid aan, onder meer door ongewenst seksueel gedrag op het werk te tonen".

Hacker
In de meeste landen kan een hacker die inbreekt op websites in de cel belanden. In Bulgarije kan hij een baan bij de president krijgen. President Petar Stojanov, wiens website (http://www.President.Bg) vorige week werd gekraakt, was zo onder de indruk van het technisch kunnen van de hacker dat hij hem een baan aanbood. "Ik neem hem zonder aarzeling in dienst. Hij heeft duidelijk talent, want hij brak in zonder informatie te beschadigen. Hij moet me bellen", aldus Stojanov. De hacker liet op de website een wanhopige klacht achter over zijn problemen werk te vinden. (AP)

Website V&D en VNU
Het warenhuisconcern V&D en Ilse Media Groep, onderdeel van VNU Tijdschriften, openen een website voor 50.000 vaste klanten. De site wordt gekoppeld aan VrouwOnline.nl, het VNU-internetportaal voor vrouwen op zoek naar informatie, ontspanning, diensten en nieuws, en richt zich vooral op de besteding van vrije tijd. De klanten werft V&D uit zijn eigen bestand vaste klanten en air-milesspaarders.

Landis en CSS ruilen
De telecomtoeleveranciers Landis en CSS gaan activiteiten ruilen. CSS neemt de Landis-bedrijven over die zich bezighouden met de verkoop van telefoonproducten aan kleine bedrijven, terwijl Landis juist een tussenhandelaar van CSS in handen krijgt. Landis verkoopt drie dochters: TAB Telecom, Sekuritel en Protèl, waar samen 188 mensen werken. Landis kreeg die in handen bij de overname van Detron, vorig jaar.

Meeùs moet reclame rectificeren
Assurantiekantoor Meeùs moet zijn onjuiste voorlichting over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen rectificeren. Daarnaast moet hij de omstreden publicatie stoppen. Indien de verzekeringsagent in gebreke blijft, moet hij een dwangsom van 1 miljoen gulden betalen. Dat heeft de president van de rechtbank in Breda gisteren in kort geding bepaald. Het geding was aangespannen door verzekeraar Movir. Meeùs heeft huisartsen en fysiotherapeuten misleid door te stellen dat de medici bij Interpolis veelal tientallen procenten goedkoper uit zijn dan bij Movir. "Meeùs' bewering dat in alle gevallen sprake is van premievoordeel en dat de verzekering dezelfde dekking heeft, is pertinent onwaar", aldus Movir-directeur R. Huffnagel.(ANP)

Software AG wordt eigenaar IC Group
De Nederlandse poot van het Duitse softwareconcern Software AG heeft een belang van 80 procent genomen in branchegenoot IC Group uit Capelle a/d IJssel. De overeenkomst, waarvan geen financiële details zijn bekendgemaakt, voorziet in een optie voor Software AG om IC Group binnen twee jaar volledig over te nemen. De nieuwe combinatie verwacht in het lopende boekjaar een gezamenlijke omzet van 35 miljoen gulden. (ANP)

Bolton moet Isley Brothers betalen
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft bepaald dat zanger Michael Bolton en platenmaatschappij Sony 5,4 miljoen dollar moeten betalen aan twee Isley Brothers. De zanger ontkende dat zijn 'Love Is A Wonderful Thing' uit 1991 een kopie was van een gelijknamige song uit 1966 van Marvin en Ronald Isley. Een juryrechtbank oordeelde in 1994 dat de twee liedjes vijf bepalende elementen gemeen hebben. Hoewel hij destijds een verwoed fan van r&b was en in een band de hits naspeelde, heeft Bolton altijd ontkend het lied destijds zelfs ooit gehoord te kunnnen hebben. Het bedrag zou het hoogste zijn dat ooit in een auteursrechtenzaak is toegekend.


Wie een tijdje terug heeft meegedaan aan de IQ-test van BNN, maar nog steeds niet met de uitslag kan leven, kan op IQtest.com terecht voor een second opinion. Deze Engelstalige test bestaat uit 38 stellingen, zoals 'Twee eenden en twee honden hebben in totaal 14 poten'. Elke stelling moet binnen twintig seconden worden beoordeeld. De site benadrukt dat de uitslag geen volledig beeld geeft over iemands capaciteiten.
(www.iqtest.com)

NRC Webpagina's
23 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad