U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
National Earthquake Information Center
(VS)

Digital Tectonic Activity Map
(NASA)


Dodental aardbeving verder opgelopen

SAN SALVADOR, 16 JAN. Het dodental van de zware aardbeving zaterdag in El Salvador is verder opgelopen naar 609, het aantal vermisten bedraagt 500. Volgens de politie zijn bij de beving ruim 2.000 mensen gewondgeraakt. Ongeveer 38.000 huizen zijn vernield.

President Flores zei gisteren dat de hulpverlening nog niet vlekkeloos verloopt. Delen van El Salvador zijn onbereikbaar door een gebrek aan helikopters en kleine vliegtuigen. Ook zijn er meer graafmachines nodig om wegen vrij te maken en puin te ruimen in getroffen woonwijken. Volgens de president is in veel gebieden nog steeds geen stroom en is er een tekort aan drinkwater. Het Wereld Voedsel Programma van de Verenigde Naties is een omvangrijke hulpactie begonnen. In zes van de veertien departementen van El Salvador wordt voedsel uitgedeeld.

De kans dat reddingswerkers nog mensen levend onder het puin vandaan halen, wordt steeds kleiner. Gisteren werden nog twee mensen in veiligheid gebracht. Een aantal slachtoffers is maandag begraven in massagraven zonder dat ze waren geïndentificeerd. De Salvadoriaanse autoriteiten willen op die manier voorkomen dat er ziektes uitbreken. (Reuters, AP, ANP)


Zie ook:

Honderden doden door aardbeving in Midden-Amerika (14 januari 2001)

NRC Webpagina's
16 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad