U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Conflict bij Tsjechische tv zit muurvast
Het conflict bij de Tsjechische televisie (CT) kan volgens de stakende nieuwsredacteuren nog maanden duren. De stakers, die sinds 24 december de nieuwsstudio's van de Tsjechische televisie bezetten uit protest tegen de benoeming van de politiek omstreden Jirí Hodac tot algemeen directeur van CT, eisen na het aftreden van Hodac nog steeds het aftreden van de drie door hem benoemde directeuren.

Belgacom beschuldigt KPN van spionage
Het Belgische telecombedrijf Belgacom heeft een klacht ingediend tegen KPN Belgium wegens bedrijfsspionage. Een woordvoerder van Belgacom bevestigde vanmorgen dat het dossier in handen is van een Brusselse onerzoeksrechter. Belgacom eist een schadevergoeding, hoewel een woordvoerder van KPN Belgium dat vanochtend ontkende. Het Belgische dagblad De Morgen maakt vandaag melding van de zaak. KPN Belgium behoort tot de top-vijf van de telecom-aanbieders in België.

Voorbij de jacht van alledag
Sinds enkele weken heeft de RKK/KRO op de woensdagavond een programma dat aandacht besteedt aan mystieke en spirituele uitingen. Achter de dag brengt rust, introspectie en religieuze muziek aan het einde van de dag. Of, zoals eindredacteur en theoloog Arnold Smeets het omschrijft: "een programma voor iedereen die geïnteresseerd is in de klassieke mystiek." De titel van het programma blijkt een creatieve vondst. "Het was een ingeving, een toevalstreffer en had precies de dubbele lading die we wilden", aldus Smeets.

William Hewlett overleden
Elektronica-pionier William Redington Hewlett is vrijdagnacht op 87- jarige leeftijd overleden. Hewlett richtte met David Packard in 1939 Hewlett-Packard Co (HP) op, het eerste bedrijf in Silicon-Valley, Californië, dat na de oorlog uitgroeide tot de tweede computerfabrikant ter wereld. Packard overleed in 1996. De twee ingenieurs worden beschouwd als stuwende krachten van de elektronica- industrie. Na hun studie aan de Stanford Universiteit werden ze partners voor het leven. In 1938 begonnen ze in een garage in Palo Alto met een succesvol ontwerp voor een apparaat dat geluidsgolven kon maken. Hun eerste klant was Walt Disney die er acht van bestelde om de geluidsband voor de Film Fantasia op te nemen. In de jaren '70 produceerde HP de eerste wetenschappelijke rekenmachine. Uiteindelijk werd HP gegrepen door de enorme groeikracht in de markt voor computers en laserprinters. Het bedrijf heeft nu een beurswaarde van 61 miljard dollar en 88.500 werknemers. (AP)


De Nationale Gezondsheidslijn heeft een portal waar consumenten uitgebreide medische informatie kunnen vinden. De nieuwe site biedt informatie over medicijngebruik, 1200 ziektes, medische onderzoeken en behandelingsmethoden. Sommige informatie is alleen toegankelijk na registratie. Ook kan bij Gezondheidslijn.nl op postcode naar bijvoorbeeld een acupuncturist of verloskundige in de buurt worden gezocht.


(www.gezondheidslijn.nl)

NRC Webpagina's
15 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad