U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Ramp Enschede gevolg van fouten
De vuurwerkramp in Enschede van mei vorig jaar was niet gebeurd als de regels waren nageleefd. Vooral de gemeente Enschede, de brandweer en het vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks treft in dit opzicht veel blaam.

Politietop wil DNA standaard in databank
Het DNA-profiel van iedere verdachte die in verzekering wordt gesteld in verband met een misdrijf waarop vier jaar cel of meer staat, moet standaard in de DNA-databank van justitie komen.

Al ruim 400 doden na beving in El Salvador
Bij een zware aardbeving (7,6 op de schaal van Richter) in Midden- Amerika zijn zaterdag ten minste 409 mensen omgekomen. Bijna alle slachtoffers vielen in El Savador, dat het zwaarst getroffen is. Volgens tellingen van het Salvadoraanse Noodcomité waren er vanmorgen nog 1.200 vermisten en 7.769 gewonden.

Israël verdaagt vredesgesprek
Israël heeft voor vandaag aangekondigde vredesbesprekingen met de Palestijnen voor enkele dagen uitgesteld. Vanavond wordt wel verder gesproken over samenwerking op het gebied van de veiligheid.

Landen buiten EU weren vlees uit Nederland
De Nederlandse export van zowel levende runderen als rundvlees naar landen buiten de Europese Unie is zo goed als stilgevallen wegens de BSE-crisis. De Nederlandse rundveesector lijdt daardoor een schade die op jaarbasis ongeveer 200 miljoen gulden bedraagt.

Kostunica sprak met Milosevic
Bij de politieke partijen die de Joegoslavische president Vojislav Kostunica steunen heerst woede over een gesprek dat Kostunica zaterdag heeft gevoerd met zijn voorganger, Slobodan Milosevic.

'Directeur school fraudeerde'
Directeur dr. M. El-Namaki van de Maastricht School of Management (MSM) heeft zichzelf op ontoelaatbare wijze gelden van MSM toegeeigend. Dat heeft onderzoek van KPMG uitgewezen.

Celstraffen voor hervormers in Iran
Een revolutionaire rechtbank in Teheran heeft dit weekeinde acht Iraanse hervormers en twee tolken tot celstraffen veroordeeld in verband met hun aanwezigheid op een conferentie in april in Berlijn over het democratiseringsproces in Iran.

Belgacom: KPN spioneert
Het Belgische telecombedrijf Belgacom heeft een klacht ingediend tegen KPN Belgium wegens bedrijfsspionage. Het Belgische dagblad De Morgen heeft dat gemeld. KPN Belgium behoort tot de topvijf van de telecom- aanbieders in België.

Verlies tennis
Na Yvette Basting, Raemon Sluiter en Peter Wessels is ook Kristie Boogert uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open. Van de Nederlanders wist alleen Miriam Oremans door te dringen tot de tweede ronde.

Helder en fris
Vannacht is het helder en koud, morgenochtend -5 tot -8 graden. Morgen zonnige perioden en behalve in het westen een ijsdag. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: woensdag nog koud met af en toe zon, daarna licht wisselvallig kwakkelweer.


NRC Webpagina's
15 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad