U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Directeur tv Praag gaat alsnog weg
De fel omstreden nieuwe directeur van de Tsjechische televisie (CT), Jirí Hodac, is gisteren afgetreden. De crisis rond CT is daarmee echter nog niet voorbij.

Fiat voor fusie Time Warner en AOL
De fusie tussen mediaconcern Time Warner en internetbedrijf America Online is een feit. Gisteren werd de laatste hindernis weggenomen toen de Federale Communicatiecommissie (FCC) in de Verenigde Staten haar goedkeuring aan de fusie hechtte, precies één jaar en één dag nadat beide bedrijven hun fusie van 106 miljard dollar bekendmaakten.

Alice in computerland
Bijna iedereen kent Alice's Adventures in Wonderland (1865) van Lewis Carroll. Het is het verhaal van een meisje dat via een konijnenhol in een wondere wereld vol mysterieuze figuren terechtkomt. Electronic Arts, een van de grootste fabrikanten van computerspellen, heeft een eigentijdse Alice gecreëerd. In American McGee's Alice is Alice geen schattig meisje - daar gelooft tegenwoordig niemand meer in.

Onderzoek inval Hell's Angels
Het Amsterdamse openbaar ministerie zet het onderzoek naar een inval van Hell's Angels in de RTL-televisiestudio door. Dat is deze week besloten, aldus een woordvoerder van het parket in Amsterdam. Op 19 december vorig jaar drongen tien mannen de studio binnen. Ze dwongen presentatoren Frits Barend en Henk van Dorp tot rectificatie van uitspraken in hun programma over de Hell's Angels. Daarbij vielen klappen. Hoewel Barend, Van Dorp en RTL geen aangifte hebben gedaan, zouden er voldoende aanknopingspunten zijn voor een verder onderzoek dat nog enkele maanden gaat duren. (ANP)

NTT Docomo doet emissie
Het Japanse mobiele telefoniebedrijf NTT Docomo gaat 460.000 nieuwe aandelen uitgeven om zijn internationale expansie te financieren. De raad van bestuur is vanochtend akkoord gegaan met het plan, dat meer dan 800 miljard yen (16 miljard gulden) moet opleveren. De emissieprijs per aandeel wordt bepaald tussen 1 en 6 februari; de inschrijving loopt van 7 tot 9 februari. 400.000 aandelen worden op de Japanse markt geplaatst en 60.000 in Europa.

Ontslagen bij Gateway
Het Amerikaanse computerconcern Gateway zal meer dan 10 procent van de 21.000 banen schrappen om de winstgevendheid te verhogen. Het bedrijf kwam gisteren met een winstwaarschuwing over het vierde kwartaal.

Geld voor Yournews
Nieuwssite Yournews heeft zich verzekerd van 9 miljoen euro (19,8 miljoen gulden) nieuw kapitaal. Financiers zijn ABN Amro, Insight Capital en het Belgische Gimv. Vorige maand ontsloeg Yournews 15 van de 145 werknemers.

Altavista blaast beursgang af
Het Amerikaanse Altavista heeft de beursgang afgeblazen. De zoekmachine op internet wil nog steeds een beursnotering, maar deze "hangt af van het herstel en de stabilisering van de internetsector", zo verklaarde een woordvoerder gisteren. Negen maanden geleden stelde Altavista al zijn plannen voor een beursgang uit wegens "slechte marktvoorwaarden". (AP)

Mobilcom trekt klacht UMTS-veiling in
Het Duitse telecombedrijf Mobilcom heeft zijn klacht over het hoge bedrag dat het heeft betaald voor een UMTS-vergunning, ingetrokken. De onderneming is bang dat ze anders de vergunning, waar ze 8,37 miljard euro (19,2 miljard gulden) voor betaalde, zou kwijtraken. Mobilcom, voor 28,5 procent eigendom van France Telecom, was naar de rechter gestapt omdat de regels voor de veiling zouden zijn overtreden. (AFP)

Winst Telegraaf zakt kwart
De winst van Holdingmaatschappij De Telegraaf, uitgever van het gelijknamige dagblad, komt over het jaar 2000 naar verwachting uit op 107 miljoen gulden, zo heeft de directie gisteren verklaard tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Dat betekent een winstdaling met 25 procent ten opzichte van het topjaar 1999. De daling heeft vooral te maken met aanloopverliezen bij de internetactiviteiten. In augustus zei het bedrijf dat het resultaat met meer dan 20 procent zou achterblijven. Voor het komende jaar verwacht De Telegraaf ongeveer eenzelfde resultaat als in 2000. (ANP)

Auteur 'Morse' ereburger
De schrijver van de 'inspecteur Morse'-boeken, Colin Dexter, wordt op 26 februari beloond met het ereburgerschap van Oxford. Volgens de Britse zender BBC krijgt de 70-jarige Dexter de eer wegens de internationale aandacht die hij met zijn boeken voor de stad heeft verworven. De schrijver heeft veertien Morse-romans op zijn naam staan, die goed waren voor 33 televisiefilms, waarin tachtig fictieve moorden werden gepleegd. De films zijn grotendeels in en rond Oxford opgenomen, de woonplaats van Dexter. Dexter, die vroeger leraar van beroep was, begon met schrijven tijdens een regenachtige vakantie in het noorden van Wales. (ANP)


Vertrouw nooit verkopers, vraag liever de mening van andere consumenten. Dit is het idee achter AskAnOwner.com. Op deze Engelstalige website geven bezoekers hun ongezouten mening over honderden producten die ze zelf ooit hebben aangeschaft, maar ook keuren ze landen, pretparken en sporten. De beoordelingen zijn meestal summier, maar de mogelijkheid bestaat om via e-mail in contact te treden met eigenaren.
(www.askanowner.com)

NRC Webpagina's
12 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad