U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Amerikanen maken een transgene aap
Amerikaanse wetenschappers zijn er als eersten in geslaagd een resusaap genetisch te manipuleren. Het aapje, dat een extra gen van een kwal heeft gekregen, is inmiddels drie maanden oud.

Wet stelt scherpe grenzen aan gebruik camera's
Filmen van personen die geen enkel vermoeden hebben op die manier te worden geobserveerd wordt in de toekomst strafbaar. Als in ruimten die voor het publiek toegankelijk zijn camera's worden gebruikt voor toezicht, moet dat met borden duidelijk worden aangegeven. Overtreding van dat verbod kan een boete van maximaal 10.000 gulden opleveren of een gevangenisstraf van twee maanden.

Waarschuwing voor risico van narcosemiddel
AstraZeneca, de Zweeds-Brits fabrikant van het veelgebruikte narcosemiddel propofol, waarschuwt vandaag alle anesthesiologen en internisten in Nederland voor de risico's van dit middel. Anesthesiologen van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht hebben ontdekt dat het middel bij meerdaagse toediening in hoge doseringen kan leiden tot fatale hartstilstand.

Ouders winnen zaak Honki Ponk
De ouders en medewerkers van het kinderdagverblijf Honki Ponk in Schiedam hebben hun kort geding tegen het bestuur gewonnen. De kandidaten die zij hebben voorgedragen moeten in het bestuur worden opgenomen. Het dagverblijf moet maandag weer worden geopend.

Directeur van tv Tsjechië stapt op
De fel omstreden nieuwe directeur van de Tsjechische televisie, Jirí Hodac, is gisteren afgetreden. Zijn benoeming leidde op 24 december tot een rebellie van twintig tot dertig journalisten van het televisiejournaal.

Ids Postma wint 500 meter op EK
Ids Postma heeft vanmorgen de 500 meter gewonnen bij de EK allroundschaatsen in Baselga di Piné. Zijn tijd was 36,95 seconden. Bij de vrouwen werd de Duitse titelhoudster Annie Friesinger door een val uitgeschakeld.

Fusie AOL en Time Warner mag
De fusie van het mediaconcern Time Warner en het internetbedrijf America Online gaat door. De Federale Communicatiecommissie in de VS heeft er gisteren mee ingestemd. Met de fusie is 106 miljard dollar gemoeid.

Veel zon
Morgen vrij zonnig en droog. Maxima tussen 0 en 2 graden bij een matige oostelijke wind. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: zonnig en koud met in de nacht en ochtend lichte tot matige vorst. Later meer bewolking en minder vorstig.


NRC Webpagina's
12 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad