U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Duits vlees keert terug in de winkel
Vanaf volgende week is in supermarkten en delicatessenzaken weer Duits rundvlees te koop. Dat is gisteren besloten na overleg tussen het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en het ministerie van VWS.

Fransen laten beslag leggen op elektriciteitsnet
Het Franse staatsbedrijf Electricité de France (EdF) heeft beslag laten leggen op het landelijke stroomnet in Nederland. Dit heeft TenneT, de beheerder van het landelijke net, gisteren bevestigd. Voor de Nederlandse burger zal het beslag weinig gevolgen hebben.

Sneeuw leidt tot files in hele land
In het hele land, maar vooral in de kustprovincies, hebben sneeuwbuien en opvriezing gisteravond geleid tot files. Er deden zich gisteravond geen ernstige ongelukken voor. Op de A20 bij het Terbregseplein in Rotterdam gleed een vrachtwagen van een talud. De N3 tussen Papendrecht en Dordrecht werd door geschaarde vrachtwagens versperd.

Bomaanslagen op Filippijnen
Bij een reeks bomaanslagen in de Filippijnse hoofdstad Manila zijn zeker zes mensen om het leven gekomen en tientallen gewond geraakt. Vanmorgen vroeg ontploften bommen in een trein, een bus, op het vliegveld en in een park. De politie zei niet te weten wie er achter de aanslagen zit.

Grotere kans op huidkanker rokers
Mensen die roken lopen gemiddeld een drie keer grotere kans huidkanker te krijgen dan niet-rokers. Dat blijkt uit een onderzoek van twee dermatologen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Jacques Laurent (81) overleden
De Franse schrijver en journalist Jacques Laurent (81) is gisteren in Parijs overleden. Laurent won in 1971 de Prix Goncourt voor de romancyclus 'Les btises'. Hij werkte onder vijftien pseudoniemen, waaronder Cécil Saint-Laurent en Albert Varenne.

Ritsma vrijwel zeker niet op EK
Rintje Ritsma zal zo goed als zeker niet mogen deelnemen aan het EK schaatsen allround, over twee weken in Baselga di Pinè. Oorzaken waren zijn val op de 500 meter en de tegenvallende tijd op de vijf kilometer tijdens het Nederlands kampioenschap.

Sneeuw in het westen
Vandaag winterse buien, vooral in het westen. Temperatuur van 2 graden in het oosten tot 5 graden aan zee. Matige westenwind. Zondag opklaringen, eerst nog een enkele bui. Circa 4 graden. Maandag tot en met donderdag: vanaf nieuwjaarsdag zachter, maar wisselvallig.


NRC Webpagina's
30 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad