U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Vervolging Goesinski is onwettig
Een rechtbank in Moskou heeft gisteren de vervolging van de Russische mediamagnaat Vladimir Goesinski onwettig verklaard.

Nieuwsredactie van Tsjechische tv rebelleert en bezet studio's
Bij de Tsjechische televisie is het tot een opstand van de journalistieke staf gekomen. Twintig journalisten bezetten de nieuwsstudio's uit protest tegen de benoeming van een nieuwe directeur. Duizenden Tsjechen gingen maandag en gisteren in Praag de straat op uit solidariteit met de bezetters.

Beleggers belonen kerstomzet
Internetbedrijven hebben het vertrouwen van beleggers tijdelijk herwonnen dankzij gunstige kerstverkopen. De omzet van bedrijven als Amazon en Yahoo verdubbelde de afgelopen week in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Een wesp die niet steken wil
Tv-presentator Bruno Vespa heeft zich gaandeweg ontwikkeld tot de hogepriester van de Italiaanse politiek. Iedereen die iets wil in de politiek, komt bij hem langs. Zijn kijkcijfers zijn uitstekend, voor een praatprogramma. En je weet dat je in de watten wordt gelegd. Want 'vespa' mag dan Italiaans zijn voor 'wesp', steken doet deze beroemde journalist nooit.

AND wil dochter Biblion verkopen
De elektronische uitgever AND wil dochter Biblion verkopen aan de Nederlandse Bibliotheek Dienst. Biblion is niet langer kernactiviteit nu AND zich wil richten op internetgerelateerde diensten. Er werken 125 mensen bij de dochter, die onder meer producten en diensten ontwikkelt voor bibliotheken en de onderwijsmarkt. (ANP)

Internoc verkoopt onderdeel
Automatiseerder Internoc verkoopt dochter Titan Technology Group aan Beaver Software, een onderdeel van uitzendconcern Creyf's. Titan is gespecialiseerd in detachering van ICT-personeel. Er werken 175 mensen. De verkoopprijs is niet bekendgemaakt. Volgens Internoc behoort Titan niet meer tot de kernactiviteiten. (ANP)

Planet Internet vergroot kapitaal
Planet Internet van KPN heeft zijn kapitaal uitgebreid van 16,94 miljoen euro tot 44,25 miljoen euro (97,35 miljoen gulden). Met de verhoging wil de internetaanbieder haar werkzaamheden uitbreiden. Planet Internet wil aan de ene kant meer aandacht besteden aan snelheid en veiligheid en aan de andere kant meer amusement brengen. (ANP)


Vrijgezellen die met Kerstmis alleen waren, maar Oud en Nieuw in gezelschap willen vieren, vinden wellicht gezelschap via U4U. Deze community voor singles heeft een aantal tips op een rijtje gezet om de feestdagen door te komen. Ook is er een overzicht van activiteiten die uitgaansbureaus organiseren. Wie een verre vriend een prettig nieuwjaar wil wensen, vindt op de site ook gelukswensen in tientallen talen.
(www.u4u.nl/life-style/indexkerst.htm)

NRC Webpagina's
27 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad