U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Turkse politie pakt hongerstakers aan
De Turkse autoriteiten hebben vanmorgen met geweld een einde gemaakt aan de hongerstaking die al meer dan zestig dagen in een aantal Turkse gevangenissen werd gehouden.

Netanyahu toch geen kandidaat
De Israëlische ex-premier Benjamin Netanyahu heeft zich vannacht teruggetrokken uit de strijd om het premierschap tegen premier Ehud Barak. Daardoor zal de 73-jarige Ariel Sharon, de leider van de rechtse Likudpartij, het opnemen tegen Barak, tenminste indien deze op zijn beurt niet aan de kant wordt gezet door de mogelijke kandidatuur van de 77-jarige socialistische ex-premier Shimon Peres.

Stakingen bij de spoorwegen
Na mislukt overleg met NS Verkeersleiding gisteravond, hebben 55 verkeersleiders in Hengelo, Deventer en Zutphen vandaag in estafettevorm hun werk onderbroken. Hierdoor ontstonden treinvertragingen in het oosten van het land. Ook morgen en mogelijk vrijdag leggen verkeersleiders hun werk neer. Donderdag staken conducteurs en machinisten, wellicht in het hele land.

Rellen in Den Bosch ondanks oproep weduwe
In Den Bosch is het gisteravond opnieuw tot ongeregeldheden gekomen, ondanks een emotionele oproep tot kalmte door de weduwe van Pierre Bouleij. Zaterdag werd Bouleij door een politieman doodgeschoten.

Clinton dreigt EU met klacht over subsidie Airbus
President Clinton heeft Europa gewaarschuwd dat de VS een klacht bij de Wereldhandelsorganisatie WTO zullen indienen als Europese regeringen subsidies geven voor de ontwikkeling van het nieuwe Airbus A3XX- vliegtuig.

Kamervoorzitter: niet driemaal Kok
Wim Kok moet geen derde termijn als minister-president nastreven, vindt Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven (PvdA). "Het is mooi geweest", zegt zij in een vraaggesprek met het weekblad Nieuwe Revu van deze week.

Randstad snoeit honderden banen
Randstad, de grootste uitzendketen van Nederland, zet het mes in de organisatie om de winst op te krikken. Daarbij gaan naar schatting enkele honderden banen verloren.

Aanslag Milanese Dom verijdeld
Een bomaanslag op de Dom van Milaan kon gisteren op tijd worden verhinderd. Bij een routinecontrole werd achter een van de gotische bogen op het dak van de kolossale Dom een tas gevonden met één kilo springstof.

Hulp aan Rusland was overbodig
De Europese voedselhulp vorig jaar aan Rusland was onnodig en bereikte de meest behoeftigen slechts "zeer ten dele". Dit schrijft de Europese Rekenkamer over het grootste voedselhulpprogramma dat de EU ooit kende.

Jorritsma: laat boekenprijs los
Minister Jorritsma (EZ) heeft in een toespraak voor het Nederlandse Uitgeversverbond de vaste boekenprijs ter discussie gesteld. Uitgevers dienen "onder de tucht van de markt te opereren", vindt Jorritsma.

Stojic gaf Brugge vier enveloppen
De Joegoslavische spelersmakelaar Stojic heeft in totaal vier enveloppen met smeergeld afgegeven bij trainers van de Belgische Club Brugge. Dat bleek vanochtend bij verhoren in Brussel.

Veel zon
Morgen in het zuidwesten eerst wolkenvelden. Elders zonnig met een schrale zuidoostenwind, kracht 4-6. Maxima rond 4 graden. Vooruitzichten tot en met zondag: vrij veel zon en aanhoudend schraal bij een doorstaande wind. Overdag circa 4 graden en in de nacht lichte vorst.


NRC Webpagina's
19 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad