U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Een uitgeverij gaat in gegevens
De grote uitgevers zoeken een specialisme. Bij het Haarlemse VNU is er daarom geen plaats meer voor Libelle en Margriet.

VNU zet Libelle en Margriet te koop
Uitgever VNU gaat tijdschriften als Libelle en Margriet en websites als Ilse en Startpagina verkopen om de vanmorgen bekendgemaakte overname van marktonderzoekbureau AC Nielsen te financieren. Dat heeft de Haarlemse uitgever vanochtend meegedeeld.

Soedan boos over cadeautje NCRV
Tussen Nederland en Soedan dreigt een diplomatieke rel over een door de NCRV geschonken radiostation aan Zuid-Soedan. Volgens Soedanese kranten heeft de Soedanese ambassadeur in Den Haag, Abdel Halim Babo, protest aangetekend bij minister van Ontwikkelingssamenwerking, Eveline Herfkens. De Nederlandse zaakgelastigde in Khartoum, Jan Waltmans, werd gisteren in de Soedanese hoofdstad ontboden op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

'Splits bladenfabriek maar op'
Het Ministerie van Bladenzaken werd uitgever VNU wel genoemd op de redacties. Ze verwachten dat ze aan een Duits concern worden verkocht en ze zijn er niet rouwig om.

Nederlanders gaan aan de haal met 'punt be'
Nederlandse bedrijven hebben afgelopen week massaal Belgische domeinnamen laten registreren. Het gaat om namen die met .be eindigen. Dit hebben Vlaamse kranten vanmorgen gemeld.

Nog geen akkoord over tv-rechten van clubs uit eredivisie
De kans is groot dat achttien voetbalclubs uit de eredivisie op zoek moeten naar een nieuwe koper voor de televisierechten van de wedstrijden in de hoogste afdeling van het betaalde voetbal. Het Zwitserse marketingbureau AIM heeft nog steeds geen bankgarantie kunnen afgeven voor het bedrag van 150 miljoen gulden die het jaarlijks voor de voetbalbeelden over had.

Acht uur hel
Voor wie nog dubt over de aanschaf van een vertaling van La Divina Commedia van Dante Alighieri (de recentste op rijm is van Ike Cialona en Peter Verstegen; ƒ135,- , na 1 januari ƒ150,-) kan binnenkort acht uur lang in de stemming komen. Op Radio 5 kan de afdaling van Dante in de hel met zijn Latijnse gids Vergilius worden meegemaakt; in 34 canto's gaat Dante tot de bodem van het inferno. Deze canto's of zangen, die ieder 8 8,5 minuut duren, worden circa vier keer per uur integraal voorgedragen door acteur Joop Keesmaat van het RO Theater.

Tiscali wil WOL van de beurs
De Italiaanse internetaanbieder Tiscali is van plan om World Online van de beurs te halen. Tiscali wil hiertoe een verzoek indienen bij Euronext. De Italiaanse internetaanbieder heeft World Online overgenomen via een bod op alle aandelen. Tiscali, dat vanochtend een koersdaling van circa 5 procent moest incasseren, kondigde aan over te gaan tot een uitkoopprocedure voor de aandelen World Online die niet zijn aangeboden. Volgens de wet is Tiscali hiertoe gemachtigd, omdat nog maar een zeer beperkt aantal aandelen WOL vrij in omloop is. (Redactie Economie)

Breathe grootste internetflop
De Britse internetaanbieder Breathe heeft faillissement aangevraagd. Met een verlies van 50 miljoen Britse pond (circa 180 miljoen gulden) sloot het bedrijf zijn deuren. Daarmee is het de grootste internetflop in Groot-Brittannië tot nu toe. Drie maanden geleden bereidde Breathe nog een beursgang voor, die het bedrijf 100 miljoen pond moest opleveren. Maar na de internetduikeling op de effectenbeurzen lukte het Breathe niet meer om geldschieters aan te trekken. Het internetbedrijf heeft meer dan een half miljoen klanten. Van hen hadden 50.000 een bedrag van 50 pond betaald voor levenslange 'gratis' internettoegang. (DPA)


"ICT verandert de verhouding waarin landen, instanties en mensen tot elkaar staan." Dat vindt Kabinetonline, een groep jonge mensen die een virtueel schaduwkabinet vormt. Vanavond komen de kabinetsleden voor de tweede maal bij elkaar om hun plannen te presenteren. Het gaat daarbij vooral om de rol die de 'echte' overheid moet spelen in deze ontwikkelingen. De zitting is live te volgen vanaf 20.00 uur op internet.
(www.kabinetonline.nl)

NRC Webpagina's
18 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad