U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

VNU zet Libelle en Margriet te koop
Uitgever VNU gaat tijdschriften als Libelle en Margriet en websites als Ilse en Startpagina verkopen om de vanmorgen bekendgemaakte overname van marktonderzoekbureau AC Nielsen te financieren.

Een uitgeverij gaat in gegevens
De grote uitgevers zoeken een specialisme. Bij het Haarlemse VNU is er daarom geen plaats meer voor Libelle en Margriet.

Bush benoemt Colin Powell en 'Condi' Rice
Generaal b.d. Colin Powell wordt de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. De eerste Witte Huis-adviseur voor buitenlands beleid wordt Condoleezza Rice. Die benoemingen heeft aanstaand president Bush het afgelopen weekeinde bekendgemaakt.

Rellen in Den Bosch na dood supporter
Het doodschieten door de politie van een lid van de harde kern van voetbalclub FC Den Bosch heeft afgelopen weekeinde in die stad geleid tot twee dagen straatgeweld.

Vredesoverleg Israël en Palestijnen in VS hervat
Israëlische en Palestijnse onderhandelaars vertrekken vandaag nog naar Washington om in de laatste weken van het presidentschap van Clinton en mogelijk ook van premier Ehud Barak nog te proberen tot een vredesakkoord te komen. De besprekingen zullen plaatshebben tegen een achtergrond van doorgaand geweld.

Extra geld voor opvang water en kustversterking
Het kabinet zal de komende twintig jaar 2,8 miljard gulden extra beschikbaar stellen voor een betere opvang van regen- en rivierwater en voor versterking van de waterkering langs de kust. Dit heeft staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) aan het begin van de middag bekendgemaakt.

Moordpartijen in Algerije
In Algerije zijn dit weekeinde 27 burgers vermoord bij aanslagen die aan moslim-extremisten worden toegeschreven. Bij een schietpartij zaterdagavond in de slaapzaal van een internaat werden 16 scholieren en een surveillant vermoord. Een aanslag op een autobus kostte vijftien passagiers het leven en vijf mensen werden op straat doodgeschoten.

Shell gaat door met bezuinigen
B. Watts (55), natuurkundige en geoloog, wordt per 1 juli 2001 de nieuwe president-directeur van de Koninklijke/ Shell Groep. Vanochtend zei de nieuwe topman in Londen, dat de reorganisatie waarmee Shell bezig is de komende vijf jaar in een stijging van het dividend met 50 procent voorziet. Vanaf 2001 zal het concern jaarlijks 5 miljard dollar besparen op de kosten.

Soedan boos over cadeautje NCRV
Tussen Nederland en Soedan dreigt een diplomatieke rel over een radiostation dat de NCRV heeft geschonken aan Zuid-Soedan. Volgens de regering in Khartoum steunt de zender het Volksbevrijdingsleger.

Hiddink coach in Zuid-Korea
Guus Hiddink heeft vanochtend een contract getekend als coach van het Zuid-Koreaanse voetbalelftal. De Nederlander gaat het Aziatische team begeleiden tot en met het WK in 2002, dat door Zuid-Korea met Japan wordt georganiseerd. Hiddink begint 1 januari 2001.

Spanje: vervalste schilderijen
De Spaanse politie heeft zeven mensen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij vervalsing van schilderijen. Het zou gaan om 3.000 vervalsingen van werken van Pablo Picasso, Salvador Dali, Marc Chagall, Roy Lichtenstein, Andy Warhol en anderen.

Wolkenvelden
Morgen in het noorden zonnige perioden, elders wolkenvelden en in het zuiden mogelijk wat regen. Matige wind uit oost tot zuidoost. Middagtemperatuur rond 4 graden. Vooruitzichten voor dinsdag tot en met vrijdag: droog, af en toe zon. In de nacht kans op lichte vorst.


NRC Webpagina's
18 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad