U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
PvdA

VVD

D66


D66: andere rol kabinet

Door onze politieke redactie
DEN HAAG, 15 DEC. De werkwijze van het kabinet moet drastisch worden gereorganiseerd. Dit bepleit D66- leider De Graaf vandaag in een vraaggesprek met deze krant.

Volgens De Graaf moeten ministers zich losmaken van departementen en meer leiding geven aan "clusters van beleidsterreinen, zoals ruimtelijk beleid". De Graaf verwijst hierbij naar de werkwijze van colleges van B en W, waarin wethouders portefeuilles beheren die niet zijn gekoppeld aan "aparte bolwerken van bureaucratie". De Graaf reageert hiermee op een pleidooi van PvdA-fractieleider Melkert, gisteren. Melkert stelde dat extra investeringen in de publieke sector moeten worden gekoppeld aan 'institutionele vernieuwing', met nauw omschreven prestatievereisten die in contracten worden vastgelegd. Volgens de D66-leider vergt dit een ingrijpende reorganisatie van de rijksdienst, waarover in een volgend regeerakkoord afspraken moeten komen.

VVD-leider Dijkstal keert zich tegen het doorbreken van de 'Zalmnorm' door extra inkomsten te bestemmen voor extra uitgaven. Wel ziet hij kansen om in 2002 extra te investeren in de publieke sector. Anders dan hij eerder deze week in een spreekbeurt suggereerde, noemt hij de samenwerking in de paarse coalitie "uitstekend" en verwacht hij geen problemen bij het maken van nieuwe afspraken.


Zie ook:

Melkert wil nieuw paars pact (14 december 2000)
'Nu op weg naar een nieuw pact voor paars' (14 december 2000)

NRC Webpagina's
15 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad