U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Pijnlijk afscheid van 'telefoontikker'
"Eerst ging het BTW-tarief op de telefoonkosten al omhoog en nu dit." De Groningse rechtenstudente Marieke Lautenbach reageert verschrikt op het nieuws dat KPN de zogeheten 'telefoontikker', beroemd en berucht in vele studentenhuizen, volgend jaar gaat afschaffen. "Afschaffing van de tikker gaat de student kapitalen kosten", beaamt Maudy Keulemans, voorzitter van studentenorganisatie ISO.

Een lucratieve jacht op steeds knapper virus
Virussen, 'wormen' en 'Trojaanse paarden' vormen een groeiend probleem voor computergebruikers. Virusjager Symantec vaart er wel bij. "Computergebruikers klikken bijna overal op, uit nieuwsgierigheid."

Ingreep Wolters Kluwer
Uitgever Wolters Kluwer gaat een grote reorganisatie van de activiteiten in Nederland doorvoeren die de komende twee jaar zo'n 150 banen (van de 1.000) zal kosten bij ondersteundende diensten, zoals marketing en automatisering. Daarbij zijn gedwongen ontslagen niet uitgesloten. Ook in de rest van Europa moet een reorganisatie leiden tot lagere kosten en een betere basis voor organische groei, zo maakte het concern vanochtend bekend.

Kerstdepressie
Lezers met een P.K.D. opgelet: na 1 januari wordt het allemaal nog erger. P.K.D. staat voor: pre-kerstdepressie. Bij de ergste lijders zijn de symptomen (afkeer van lekker eten, van kersttakken en van jinglebells) reeds in de herfst merkbaar. En naarmate de tijd voortschrijdt, worden zij helemaal gék van het winkelend publiek dat maar geld over de balk blijft smijten ter meerdere eer en glorie van het kindje in de kribbe. Echter, wanneer zij op 2 januari in de trein stappen, zullen zij zien dat het allemaal nóg erger kan.

NOS rekent op Nederland 4
De NOS rekent er nog steeds op dat per september volgend jaar een landelijke nieuwszender van de publieke omroep de lucht ingaat. "Dat is althans onze ambitie", geeft een NOS-woordvoerder donderdag aan. Aan de nieuwe zender moeten zowel landelijke als regionale omroepen bijdragen. Als de tv-zender er komt, wordt er dus eigenlijk een Nederland 4 gerealiseerd. (ANP)

Onderzoek directie EM.TV
De openbare aanklager in München is een onderzoek begonnen naar de directie van het Duitse mediabedrijf EM.TV. Het onderzoek richt zich vooral op Thomas Haffa, de huidige topman, en zijn broer Florian. Justitie is in actie gekomen na klachten van aandeelhouders, die zeggen dat de gebroeders Haffa de resultaten te rooskleurig hebben voorgesteld. De openbare aanklager onderzoekt ook schommelingen in de beurskoers van EM.TV. Mogelijk is er sprake van handel met voorkennis.

Groen licht voor onderzoek UMTS-veiling
Het presidium van de Tweede Kamer heeft definitief groen licht gegeven voor een onafhankelijk onderzoek naar de omstreden veiling van vergunningen voor mobiele telefonie (UMTS) in juli dit jaar. Het presidium, dat het onderzoeksbudget van de Kamer beheert, heeft onderzoeksbureau's gisteren om offertes gevraagd middels een advertentie. Doel van het onderzoek is dat de Kamer kan beschikken over een onafhankelijke 'second opinion' over de voorbereiding, de opzet en het verloop van de veiling. In die fasen zijn volgens betrokkenen en deskundigen fouten gemaakt die hebben geleid tot geringe belangstelling voor de veiling en uiteindelijk een lagere veilingopbrengst dan verwacht. Ook zou het ministerie van Verkeer en Waterstaat de veiling te lang hebben laten doorgegaan. Uit het UMTS-onderzoek, dat in februari begint en drie maanden mag duren, moeten volgens het presidium lessen kunnen worden getrokken voor toekomstige veilingen, zoals die van radiofrequenties volgend jaar september. (Redactie Economie)


Prijsbewuste consumenten vinden in Macropolis wellicht hun eldorado. Deze website zet prijzen van producten per winkel op een rijtje en laat in één oogopslag zien waar het meeste voordeel te behalen is. De producten die vergeleken worden variëren van diepvriestaarten tot vaatwassers en wasdroogcombinaties. De site is overzichtelijk vormgegeven, maar wegens het grote aantal mogelijkheden lastig te doorgronden.
(www.macropolis.nl)

NRC Webpagina's
14 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad