U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

George W. Bush wordt president
De Republikein George W. Bush wordt de 43ste president van de Verenigde Staten. De Democraat Al Gore heeft zijn nederlaag gisteravond in een televisietoespraak aanvaard. Bush riep daarna in een eigen tv-toespraak op tot verzoening. Amerika heeft daarmee de langste verkiezingen sinds mensenheugenis afgesloten.

Korthals twijfelt nu over doorlaten transport Dover
Minister Korthals (Justitie) houdt het inmiddels voor mogelijk dat het transport naar Dover, waarbij eind juni 58 Chinezen omkwamen, door de politie is doorgelaten. Hij zei gisteren in Tweede Kamer nog steeds "de stellige overtuiging" te hebben dat dit niet het geval is, maar hij hield, anders dan voorgaande malen, nu een slag om de arm. "In dat geval ontstaat een onplezierige politieke situatie", aldus de minister.

Melkert wil nieuw paars pact
PvdA-fractieleider Melkert wil komend voorjaar een nieuw hoofdstuk toevoegen aan het regeerakkoord. Hij wil hiervoor "een nieuw pact voor paars" sluiten. Melkert zegt dit vandaag in een vraaggesprek met deze krant.

Onenigheid over uitleg afspraken van EU in Nice
De lidstaten van de Europese Unie zijn het oneens over de afspraken die de regeringsleiders maandagmorgen tegen half vijf in Nice hebben gemaakt over bestuurlijke hervorming van de Unie. Het Franse voorzitterschap van de EU heeft een ontwerp-tekst voor het Verdrag van Nice naar de lidstaten gestuurd waarin cijfers en percentages staan die niet kloppen. Daarom worden de onderhandelingen volgende week op diplomatiek niveau heropend.

Poetin laat 'spion' Edmond Pope vrij
De Amerikaanse zakenman Edmond Pope, die op 6 december in Moskou wegens spionage tot twintig jaar gevangenisstraf werd veroordeeld, is vrij. Hij werd vandaag vrijgelaten op grond van een gratieverlening door president Vladimir Poetin.

70 miljoen voor Rembrandt
De Maastrichtse kunsthandelaar Robert Noortman heeft gisteren op een Londense veiling van Christie's samen met een collega voor circa zeventig miljoen gulden een zelden getoond portret van Rembrandt gekocht.

Optimisme troef bij bedrijven
De Nederlandse ondernemers verwachten voor volgend jaar een economische groei van vijf procent. Zij voorzien een verdere groei van omzet en export. Ook de werkgelegenheid en de investeringen zullen verder aantrekken.

KPN breidt uit in België: 1,1 mld
KPN Mobile koopt voor 500 miljoen euro (1,1 miljard gulden) het belang van France Telecom in KPN Orange in België. KPN Mobile krijgt daarmee de Belgische aanbieder van mobiele telefonie geheel in handen.

Deutsche Bahn onder curatele
De Duitse regering stelt het spoorwegbedrijf Deutsche Bahn voorlopig onder curatele. Miljardentegenvallers bij de spoorwegen nopen de staat ertoe zijn greep te vergroten op Deutsche Bahn.


NRC Webpagina's
14 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad