U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Charges bij begin Eurotop in Nice
Actievoerders tegen globalisering hebben vanmorgen het begin van de Europese top in Nice verstoord. De Franse oproerpolitie voerde enkele charges uit en zette traangas in, dat ook arriverende regeringsleiders hinderde.

Cohen favoriet voor Amsterdam
Staatssecretaris Cohen (Justitie) is de belangrijkste kandidaat voor het burgemeesterschap van Amsterdam. Hij heeft de unanieme steun gekregen van de vertrouwenscommissie uit de Amsterdamse gemeenteraad. Dit bevestigen bronnen in Den Haag.

Basisvorming wordt aangepast na mislukking
Het onderwijsprogramma voor alle leerlingen van de middelbare school, de basisvorming, wordt aangepast. De scholen krijgen meer ruimte voor een eigen invulling van het lesprogramma. Een meerderheid van de Tweede Kamer erkende gisteren dat de basisvorming, in 1993 ingevoerd, is mislukt.

Florida benoemt eigen kiescollege
Het parlement van Florida heeft besloten 25 kiesmannen vóór George W. Bush te benoemen mocht Al Gore voor de hoogste rechter gelijk krijgen en de verkiezingen in Florida alsnog winnen.

Pope krijgt 20 jaar in Moskou
Een rechtbank in Moskou heeft gisteren de 54-jarige Amerikaan Edmond Pope wegens spionage tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld.

'Falend toezicht gebruik EU-geld'
Het kabinet heeft er nauwelijks zicht op of Europese subsidies aan Nederland nuttig worden besteed. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer vandaag in twee rapporten. Het toezicht op projecten die worden gefinancierd met Europees geld laat "sterk te wensen over".

Beslag gelegd op aandelen Vitesse
Karel Aalbers heeft gisteren beslag laten leggen op de aandelen van Vitesse. De voormalige voorzitter van de Arnhemse voetbalclub ging hiertoe over omdat Vitesse een rapport van KPMG over mogelijke fraude aan de belastingdienst heeft doorgespeeld.

Tiscali doet bod op WOL gestand
Tiscali doet zijn bod op World Online (WOL) gestand. De Italiaanse internetprovider maakte vanochtend bekend dat 96,1 procent van de aandelen is aangemeld.

Ahrend/Samas
Meer dan de helft van kantoorinrichter Ahrend is in handen van beleggingsmaatschappij Stonehaven. Daarmee lijkt de beoogde fusie van Ahrend met concurrent Samas onmogelijk geworden.

Vrij zonnig
Morgen enkele buien en vrij zonnig. Matige tot harde zuidwestenwind. Maximumtemperaturen tussen 11 en 14 graden. Vooruitzichten voor zaterdag t/m dinsdag: aanhoudend wisselvallig en te zacht voor de tijd van het jaar. Zaterdag vrijwel droog en af en toe zon.


NRC Webpagina's
7 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad