U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Film over Ajax niet in Utrecht en Den Haag
De documentaire Ajax, daar hoorden zij engelen zingen wordt behalve in Utrecht nu ook in Den Haag uit de roulatie genomen. Het Haagse Metropole theater heeft dit besloten na dreigementen.

Britten willen alle dataverkeer aftappen
De Britse geheime dienst, de National Criminal Intelligence Service waaronder zowel MI5 en MI6 als verschillende politiediensten vallen, wil al het telefoon-, fax- en e-mailverkeer aftappen en de verkregen informatie ten minste zeven jaar in een databank opslaan. Dat meldt de Britse zondagskrant The Observer.

Marokko verbiedt bladen om 'campagne'
De Marokkaanse regering heeft zaterdag drie onafhankelijke weekbladen verboden die de huidige, socialistische premier in verband hebben gebracht met de poging tot staatsgreep van 1972 tegen wijlen koning Hassan II.

Ministerie opent website oorlogskunst
Het ministerie van OCenW opent begin volgend jaar een website waarop alle kunstvoorwerpen die na de Tweede Wereldoorlog uit Duitsland werden gerecupereerd en in het bezit kwamen van het Rijk met afbeelding en alle gegevens omtrent de herkomst worden gepubliceerd.

Steeds weer anders
Zolang de klassieke radiozender Radio 4 bestaat wordt er al publiekelijk over gelamenteerd. Scoorde de zender zo'n vijf jaar geleden nog een luisterdichtheid van 2 procent, nu is dat volgens het Continu Luister Onderzoek van Intomart teruggelopen tot 0,3 procent, hetgeen neerkomt op ruim 40.000 luisteraars. Voor de programmamakers niet echt om blij van te worden.

Weinig interesse in UMTS-licenties Polen
Slechts drie telecombedrijven hebben in Polen een bod uitgebracht op de vijf vergunningen voor geavanceerde mobiele telefonie (UMTS). Daarmee dreigt de veiling op een mislukking uit te lopen. Warschau rekende op de deelname van zes of zeven ondernemingen, wat voor meer strijd op de veiling zou hebben gezorgd. Dat had de regering omgerekend ruim 7 miljard gulden moeten opleveren. Een commissie buigt zich over de nu ontstane situatie. (AFP, ANP)

Telenor zakt onder introductieprijs
Het aandeel van telecombedrijf Telenor is onder de introductieprijs van 42 Noorse kronen (11,45 gulden) gezakt waarvoor het vanochtend naar de beurs is gegaan. Het aandeel stond rond het middaguur op 40,10 kronen. De prijs van 42 kronen zat aan de onderkant van de van te voren vastgestelde bandbreedte. De opbrengst van de beursgang, waarmee 21 procent van de aandelen is gemoeid, bedraagt 15,6 miljard kronen (4,2 miljard gulden). Telenor krijgt een notering aan de beurs van Oslo en aan de Nasdaq. (Redactie Economie)

Kirch neemt belang in EM.TV
KirchGruppe, het concern van mediamagnaat Leo Kirch, neemt een belang van bijna 17 procent in het Duitse EM.TV Thomas Haffa, topman van EM.TV, draagt nog eens 8 procent over, zodat Kirch vetorecht krijgt bij beslissingen. EM.TV is in de rode cijfers beland. De onderneming maakte vandaag bekend dat ze in de eerste negen maanden van dit jaar een verlies heeft geleden van bruto 82,6 miljoen mark. (ANP)


Voor iedereen die een mooie site wil maken, maar buiten de gebaande paden van navigatieregels wil treden: neem eens een kijkje op www.nobodyhere.com. Een buitenstaander kan zich alleen maar mee laten slepen in deze associatieve omgeving. Je hebt geen idee waar je naartoe gaat als je ergens op klikt, en toch blijf je hangen op deze mooi uitgevoerde site. Overigens geheel in het Nederlands.
(www.nobodyhere.com)

NRC Webpagina's
4 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad