U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Perspectief voor Eurotop is somber
De standpunten in de vijftien lidstaten over hervorming van de Europese Unie zijn "verhard". Daardoor is de kans op overeenstemming tijdens de Eurotop komend weekeinde in het Zuid-Franse Nice "niet erg groot".Dat heeft voorzitter Prodi van de Europese Commissie gisteren gezegd.

Tweede Kamer verzet zich tegen Europees handvest
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil niet dat premier Kok er op de Europese top in Nice mee akkoord gaat dat het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie rechtskracht krijgt. VVD, CDA en de kleine christelijke fracties, gesteund door de SP, zullen dat deze week desnoods in een motie vastleggen.

Belgrado spreekt weer over militaire actie
De toekomstige premier van Servië, Zoran Djinjic, wil "een dag na de verkiezingen" van 23 december militair optreden tegen Albanese rebellen in Zuid-Servië. Djindjic, momenteel tweede man van het bewind in Belgrado, werd gisteren echter direct teruggefloten door president Vojislav Kostunica.

Gore belooft uitslag te accepteren
De Democratische presidentskandidaat Al Gore zal het voluit accepteren wanneer zijn Republikeinse rivaal George W. Bush president van Amerika wordt. Dat heeft Gore gisteren tegen CBS-tv gezegd.

Mens van 6 mln jaar oud gevonden
Franse en Kenyaanse paleontologen hebben in de Kenyaanse provincie Baringo menselijke fossielen van zes miljoen jaar oud gevonden, 1,5 miljoen jaar ouder dan de oudste tot nu bekende mensachtige fossielen. Het zijn wezens van chimpanseegrootte geweest die hoofdzakelijk rechtop liepen, maar nog lange armen hadden waarmee ze makkelijk in bomen konden klimmen.

Tien doden bij geweld in Papoea
In de provincie Papoea zijn dit weekeinde tien doden gevallen bij botsingen tussen de politie en militante Papoea's. De Indonesische politie heeft gisteren in Jayapura het hoofdkwartier bezet van de Satgas Papua, de ordedienst van de beweging voor een 'vrij Papoea'.

Belgrado-vier: zwaar mishandeld
De vier Nederlandse mannen die van 18 juli tot 9 oktober vastzaten in Belgrado zijn drie dagen zwaar mishandeld, zeiden zij gisteravond op de televisiezender SBS6.

Chirac opnieuw beschuldigd
De Franse president, Jacques Chirac, is opnieuw in opspraak gekomen wegens mogelijke betrokkenheid bij smeergeldpraktijken.

Boetebeding bij fusie Ahrend
De fusiepartners Ahrend en Samas hebben een boeteregeling van 30 miljoen gulden afgesproken als een van de twee door een rechterlijk vonnis wordt gedwongen een overname door een andere partij te accepteren.

Groei economie Japan: 0,2 pct
De Japanse economie is in het derde kwartaal met een groei van 0,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal vrijwel blijven stilstaan.

Af en toe zon
Morgen wolkenvelden en af en toe zon. In de avond vanuit het zuidwesten regen. Matige, aan zee vrij krachtige zuidelijke wind. Maximumtemperatuur 11 tot 14 graden. Vooruitzichten tot en met zaterdag: Bewolkt en perioden met regen. Aanhoudend zacht.


NRC Webpagina's
4 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad