U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Aanpak RSI faalt
De aanpak van RSI (Repetitive Strain Injury) is wetenschappelijk onvoldoende onderzocht en faalt daardoor vaak. Patiënten met de handicap, die onder meer ontstaat na veelvuldig computergebruik, ondergaan vaak allerlei behandelingen zonder afdoende resultaat.

Media herontdekken hun functie
De nieuwsdienst van het Amerikaanse televisiestation WBBM, het CBS- station in Chicago, maakte het afgelopen voorjaar een journalistieke koerswijziging bekend die opmerkelijk genoemd moet worden. De journalistieke leiding van het station gooide, gedwongen door de almaar dalende kijkcijfers, het roer om en kondigde een nieuwe aanpak aan, waarin aan alle ijdel vertoon van presentatoren een einde werd gemaakt en het nieuws tot enige maatstaf werd verklaard.

Sanerend Tulip geeft zich niet gewonnen
Aan de lijdensweg van computerfabrikant Tulip lijkt geen eind te komen. Het bedrijf gaat opnieuw reorganiseren. Volgens directeur Jip van den Berg is het nu écht de laatste keer.

Fatale fout
Het begon met de man van Fact. Hij was een heer van middelbare leeftijd in een vrijetijdsvest, die ondanks zijn norse oogopslag als rolmodel fungeerde in een reclamecampagne voor een nieuw Amerikaans sigarettenmerk. Het heette Fact en werd, anno 1977, met rationele argumenten aan de man gebracht. De slagzin luidde zodoende: "I'm realistic, I only smoke Facts." Tijdens de kerstdagen van dat jaar onderging de tekst op zes billboards in San Francisco echter een kleine, maar wezenlijke verandering. Opeens stond er: "I'm real sick, I only smoke Facts".

Ramadan-sms
De websites Maghreb.nl en Maroc.nl hebben in twee dagen vastenmaand al tienduizend aanmeldingen gekregen voor de ramadan-sms, het bericht op hun mobiele telefoon met de juiste tijden van zonsondergang en -opgang. Hoe verder naar het oosten van het land, hoe eerder er 's avonds mag worden gegeten. (ANP)

Topman weg bij Orange
De topman van het Britse mobiele-telecombedrijf Orange, Hans Snook, stapt begin volgend jaar op. De excentrieke Canadese zakenman blijft daarna aan het bedrijf verbonden als adviseur. De Fransman Jean-François Pontal wordt de nieuwe bestuursvoorzitter. Hij komt van France Telecom, dat eerder dit jaar Orange overnam van Vodafone. France Telecom wil zijn divisie mobiele telefonie (Itinéris) samenvoegen met Orange en die daarna naar de beurs brengen.

Webhandel VS groeit sterk
De verkopen via internet zijn de afgelopen zomer in de Verenigde Staten gegroeid ten koste van de reguliere verkopen van de detailhandel. Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gisteren gemeld dat de webhandel in de maanden juli tot en met september is toegenomen met 15 procent. In het kwartaal daarvoor kwam de toename nog uit op 5,5 procent. De toename in de webhandel trad op ondanks een dip in de totale bestedingen met 0,4 procent in het derde kwartaal. (AP)

Concurrentie op telecommarkt Venezuela
Venezuela heeft de markt voor vaste telecommunicatie gisteren opengesteld voor concurrentie en buitenlands kapitaal. De liberalisering wordt doorgevoerd ondanks de incidentele rethoriek van de Venezolaanse president Hugo Chávez tegen mondiaal economisch imperialisme. Venezuela hoopt de komende zes jaar investeringen binnen te halen voor een bedrag van tien miljard dollar (26 miljard gulden). (AP)


Een Nederlandstalige versie is er helaas nog niet, maar wie zoekt naar de betekenis van een Engels woord kan terecht op DICT.org. Deze overzichtelijk vormgegeven site biedt een groeiend bestand van lemma's en definities afkomstig uit verschillende online-bronnen, als Webster's 1913 Revised Unabridged, WordNet's Lexical Database en het CIA World Factbook. Wanneer een woord in geen van de databases voorkomt, wordt het toegevoegd.
(www.dict.org)

NRC Webpagina's
28 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad