U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Aantal aidsdoden stijgt, in Rusland meer hiv-gevallen
Het aantal mensen dat aan aids overlijdt, is opnieuw gestegen, van 2,6 miljoen in 1999 tot 3 miljoen dit jaar. De epidemie verspreidt zich aanzienlijk sneller dan tien jaar geleden gedacht werd. Het aantal mensen besmet met het Human Immunodeficiency Virus (hiv) dat aids veroorzaakt, groeide dit jaar tot 36,1 miljoen, de helft meer dan in 1991 werd geraamd. Het aantal nieuwe besmettingen in Rusland valt dit jaar hoger uit dan in alle voorgaande jaren samen. Maar in Afrika lijkt de epidemie over haar hoogtepunt heen.

Gore vraagt natie telling af te wachten
Al Gore, de Democratische kandidaat voor het presidentschap, heeft de Amerikaanse natie gisteravond in een tv-toespraak geduld gevraagd totdat alle stemmen in Florida zijn geteld.

Gezondheidsraad: aanpak RSI faalt
De aanpak van RSI (Repetitive Strain Injury) is wetenschappelijk onvoldoende onderzocht en faalt daardoor vaak. Patiënten met de handicap, die onder meer ontstaat na veelvuldig computergebruik, ondergaan vaak allerlei behandelingen zonder afdoende resultaat.

Amsterdamse politie houdt 23 mensen aan
De politie heeft vanmiddag bij invallen en huiszoekingen in verschillende steden 23 mensen gearresteeerd op verdenking van drugshandel, afpersing en ontvoeringen. Een van de panden waar zij huiszoeking verrichtte was de kantoorruimte van een moskee aan de Zeeburgerdijk in Amsterdam. De arrestanten zijn voornamelijk van Turkse afkomst.

Vliegenthart botst met Kamer
Staatssecretaris Vliegenthart (Welzijn) is gisteren in botsing gekomen met de Tweede Kamer over de positie van het 'zorgkantoor', de regionale verzekeraar die verantwoordelijk is voor de inkoop van thuis- en verpleeghuiszorg. De Kamer wil daar minder geld in steken dan Vliegenthart van plan was.

'Echtpaar moet samenwonen'
De grootste coalitiefracties, PvdA en VVD, voelen niet veel voor het voorstel van het kabinet om echtparen vrij te laten in hun keuze om al dan niet samen te wonen.

Boca Juniors wint wereldbeker
Boca Juniors heeft vanmiddag in Tokio de wereldbeker voor clubteams gewonnen. De Argentijnse voetbalploeg versloeg Real Madrid met 2-1. Boca Juniors won eerder in 1977 de wereldbeker.

Henk Duut weg als coach Fortuna
Het bestuur van Fortuna Sittard heeft trainer Henk Duut wegens slechte resultaten uit zijn functie ontheven. Zijn assistenten Dick Voorn en Hans de Koning nemen zijn werkzaamheden voorlopig waar.

Bradbury (68) overleden
De Britse schrijver Sir Malcolm Bradbury is gisteren op 68-jarige leeftijd aan een hartkwaal overleden. Bradbury werd onder meer bekend door zijn (voor televisie verfilmde) roman The History Man (1975), waarin hij op lichtvoetige wijze de draak stak met de academische wereld.

Kostunica: einde geweld Albanezen
De Joegoslavische president Vojislav Kostunica heeft gisteren de NAVO en de VN dringend gevraagd in actie te komen tegen het geweld van Albanezen in het zuiden van Servië, in het grensgebied met Kosovo. Daar is een 'bevrijdingsleger', met steun vanuit Kosovo, steeds actiever.

Winstgroei Ahold
Mede dankzij de sterke Amerikaanse dollar is de winst van supermarktconcern Ahold de afgelopen drie maanden verder toegenomen.

Voorjaar?
Morgen zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden. Droog. Maxima 13-15 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind. Donderdag en vrijdag af en toe zon en vrijwel droog. Daarna vooral in het westen kans op regen. Zeer zacht.

NRC Webpagina's
28 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad