U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kort geding LTO tegen Robert Long
In Amsterdam diende gisteren een kort geding dat Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland wegens kwetsende uitspraken heeft aangespannen tegen Robert Long en de Stichting Varkens in Nood.

Dr. Rath moet over Numico rectificeren
De Duitse 'pillendokter' dr. M. Rath moet zijn beschuldiging dat voedingsconcern Numico zich inlaat met de maffia, onmiddellijk intrekken. Dit heeft de rechter in Almelo gisteren geoordeeld. Numico had een kort geding aangespannen tegen dr. Rath wegens laster. Hij moet binnen een week huis-aan-huis een pamflet verspreiden waarin zijn veroordeling is vermeld. Elke dag dat hij in gebreke blijft, moet hij een miljoen betalen aan Numico.

Platenindustrie knuffelt muziekwebsites dood
Webbedrijf MP3.com heeft sinds gisteren banden met alle grote platenlabels. De aanvankelijk zo bedreigende websites worden nu doodgeknuffeld door de platenindustrie.

Uit balans
Jaren geleden verruilde de Amsterdamse oud-wethouder M. van der Vlis (PvdA) zijn woning aan de Ruysdaelkade in de Amsterdamse Pijp voor een woning in het centrum. Nogal wat hoofdstedelijke partijgenoten vermoedden dat de verhuizing alles te maken had met de komst van een deelraad voor de Amsterdamse binnenstad waar Van der Vlis dan mooi voorzitter van zou kunnen worden.

Verizon breidt uit in VS
Verizon Wireless, momenteel al de grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten, breidt verder uit in het zuidoosten van de VS. Het fusieresultaat van Verizon Communications en het Britse telefonieconcern Vodafone neemt Price Communications Wireless over voor 2,06 miljard dollar (5,3 miljard gulden). Verizon betaalt 1,5 miljard dollar in aandelen en neemt ook ruim een half miljard dollar aan schulden over. Met de acquisitie krijgt Verizon het merk Cellular One in handen, dat zo'n 500.000 mobiele telefonie-klanten heeft. Verizon heeft bijna 30 miljoen klanten.

Interesse in ICT-project voor allochtonen
Veel bedrijven hebben interesse in het project Color IT dat voor meer allochtonen in de ICT-branche moet zorgen. Dat zegt de Hogeschool van Amsterdam, de initiatiefnemer. De school hoopt dat er in september vijfhonderd allochtonen beginnen aan een ICT-opleiding. ICT-bedrijven zijn al langere tijd dringend op zoek naar personeel. Tot voor kort werden werknemers uit andere landen aangetrokken om de nood te lenigen. (ANP)

Kritiek op internetdiensten Casema
De Consumentenbond is kritisch over de twee nieuwe snelle internetkabeldiensten die Casema/Wanadoo gisteren heeft gepresenteerd. Volgens de bond is het zeer de vraag of het kabelbedrijf dit keer wel kan waarmaken wat het belooft. Casema gaat twee nieuwe internetpakketten aanbieden die stabieler en sneller (en duurder) zijn dan het huidige basispakket. Volgens de Consumentenbond blijft echter de vraag hoe constant en hoog de snelheid precies is. "Wij maken ons grote zorgen hierover, mede gezien de problemen in het verleden", aldus een woordvoerder. De bond zal de prestaties van de nieuwe diensten in de gaten houden. (ANP)

Friesch Dagblad komt met emissie
Het Friesch Dagblad, de enig overgebleven zelfstandige christelijke regionale krant van Nederland, gaat preferente aandelen van duizend gulden uitgeven. Met het aan te trekken kapitaal wil de krant zijn financiële positie verbeteren. Die is al enkele jaren weinig rooskleurig. Hoeveel geld kan worden ingezameld is onduidelijk. Voorzitter P. van der Zaag van de Provinciale Persvereniging (uitgeefster van de krant) verwacht dat veel abonnees een aandeel zullen nemen. De ongeveer 22.000 abonnees hebben van oudsher een sterke band met de krant. "Mensen die in het FD willen financieren doen dat vooral uit betrokkenheid met de christelijke pers. Niet alleen uit financiële motieven", aldus Van der Zaag in het Friesch Dagblad. (Karen de Mik, Leeuwarden)


Popster Cher verkoopt een niet eerder uitgebracht album uit 1994 alsnog via haar officiële website. Ze maakte het album Not Commercial met een klein budget in een tijd dat ze geen platencontract had. Er staat onder meer een nummer op over de zelfmoord van Nirvana-zanger Kurt Cobain. Zangeres Madonna is ook actief op het web. Een besloten optreden in Londen op 28 november is digitaal te volgen.
(cherdirect.com en www.msn.co.uk/madonna)

NRC Webpagina's
16 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad