U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Dr. Rath moet over Numico rectificeren

Door een onzer redacteuren
ALMELO, 16 NOV. De Duitse 'pillendokter' dr. M. Rath moet zijn beschuldiging dat voedingsconcern Numico zich inlaat met de maffia, onmiddellijk intrekken. Dit heeft de rechter in Almelo gisteren geoordeeld.

Numico had een kort geding aangespannen tegen dr. Rath wegens laster. Hij moet binnen een week huis-aan-huis een pamflet verspreiden waarin zijn veroordeling is vermeld. Elke dag dat hij in gebreke blijft, moet hij een miljoen betalen aan Numico. Reden voor deze bijzondere rectificatie is de werkwijze van Rath: op 16 oktober verspreidde hij honderdduizenden folders huis-aan-huis waarin hij Numico betichtte van crimineel gedrag. Ook verspreidde hij 'waarschuwingen' over Numico via internet en paginagrote advertenties in landelijke dagbladen.

De beschuldigingen gaan over het Amerikaanse bedrijf Rexall Sundown, dat Numico een half jaar geleden kocht voor 4,2 miljard gulden. Rexall Sundown, een familiebedrijf, is marktleider in Amerika op het gebied van vitaminen, kruiden en voedingssupplementen. Ze verkopen aan supermarkten en drogisterijen, voor de massa markt. Rath heeft daar korte tijd gewerkt en is tegenwoordig een kleine concurrent van Numico op het gebied van voedingssupplementen in Nederland.

Vele grote voedingsconcerns, zoals ook Unilever en Wessanen, storten zich op voedingsupplementen en functionele voeding, ofwel bestaande producten met extra eigenschappen, omdat westerse consumenten steeds minder tijd nemen om gezond te eten.

NRC Webpagina's
16 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad