U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Maatregelen BSE werken averechts'
Maatregelen die Nederland heeft genomen tegen de verspreiding van de gekkekoeienziekte BSE, hebben een averechts effect. Het risico voor de volksgezondheid neemt daardoor toe.

Vitesse: speler met hiv besmet
Vitesse heeft gisteren publiekelijk bekendgemaakt dat een van haar spelers besmet is met het hiv-virus. Vitesse-voorzitter Jos Vaessen deelde tijdens een speciaal daartoe belegde persconferentie mee dat de Kameroenese speler Job Komol is besmet. Het is de eerste keer in Nederland dat de hiv-besmetting van een voetballer openbaar wordt gemaakt.

Leeftijd piramides nauwkeurig te bepalen
De piramiden van Gizeh, een van de zeven wereldwonderen, zijn veel nauwkeuriger te dateren dan altijd is aangenomen. Vandaag publiceert de Britse Egyptologe Kate Spence in het wetenschappelijke tijdschrift Nature een methode die het begin van de bouw van de piramide van Cheops (een van de drie in Gizeh) vaststelt op het jaar 2478 v.Chr. De marge is vijf jaar, terwijl de huidige chronologie uitgaat van 2552 v.Chr. met een onzekerheid van honderd jaar.

D66: liever geen tolpoorten, maar akkoord blijft
D66 wil in beginsel af van het omstreden rekeningrijden en verlangt meer investeringen in het openbaar vervoer. Tegelijkertijd zegt de partij echter te willen vasthouden aan het regeerakkoord met coalitiepartners PvdA en VVD. Dat voorziet juist in een proef met tolpoorten in de Randstad.

Barak: Israël wacht lange strijd met Palestijnen
De Israëliërs moeten zich voorbereiden op een lange strijd met de Palestijnen, zo heeft premier Ehud Barak vanochtend gewaarschuwd. Hij zei dat enkele uren na Israëlische raketaanvallen op doelen op de Westelijke Jordaanoever.

Duitse minister Klimmt stapt op
De Duitse minister van Verkeer, Reinhard Klimmt (SPD), heeft zijn functie neergelegd wegens betrokkenheid bij een voetbal-affaire. Hij zou eind jaren negentig als voorzitter van FC Saarbrücken illegale sponsorgelden hebben aangenomen.

Machinisten laten te volle trein staan
Treinmachinisten laten bomvolle treinen steeds vaker op de perrons wachten. "Als de trein te vol is, is het gewoon niet veilig", verklaart voorzitter J. Arndts van de Vakbond voor rijdend personeel de muiterij.

Kamer tegen veel schoolsponsoring
Het plan van minister Hermans (Onderwijs) om in het onderwijs ruim baan te geven aan sponsoring en vrijwillige ouderbijdragen, stuit op bezwaren in de Tweede Kamer.

Import van stroom duurder
De vier stroomproducenten moeten meer geld gaan betalen voor stroom die ze uit het buitenland importeren. Ook worden zij gedwongen om een deel van hun importcapaciteit beschikbaar te stellen aan andere afnemers.

Kritiek EU op controle BSE
Eurocommissaris David Byrne (Gezondheid en Consumentenbescherming) uitte gisteren felle kritiek op de gebrekkige toepassing door sommige EU- lidstaten van afspraken over controles in verband met de gekkekoeienziekte, BSE.

Oranje wint van Spanje: 1-2
Het Nederlands elftal heeft gisteren een oefenduel met het nationale team van Spanje in Sevilla gewonnen met 2-1. De Nederlandse doelpunten werden gemaakt door Hasselbaink en Frank de Boer.

Enkele buien
Morgen eerst enkele opklaringen. Later veel bewolking met vooral in het westen enkele buien, mogelijk met hagel en onweer. Matige zuidwestenwind. Middagtemperatuur 7 graden. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag: Van tijd tot tijd buien. Weinig verandering in temperatuur.


NRC Webpagina's
16 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad