U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Falen networks schaadde geloofwaardigheid pers
De chaos tijdens de verkiezingsnacht vorige week in de VS was voor een groot deel te wijten aan de tv-stations. Deskundigen maken een week na dato de balans op. "Toen één blunder was gemaakt ging iedereen onderuit".

Justitie bereidt strafzaak voor tegen Brink
Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen World Online (WOL) en N. Brink, oprichtster van het internetbedrijf. Dat blijkt uit het proces-verbaal van de inval, gisteren, in het hoofdkantoor van WOL in Rotterdam.

Bitmagic bijt in eigen staart
Falende internetbedrijven krijgen van investeerders een tweede kans als dienstverleners voor andere websites.

Eredivisie NV bijna akkoord met Zwitsers
De Eredivisie NV (ENV) verwacht op 2 december een samenwerkingsverband aan te kondigen met het Zwitserse sportmarketingbureau AIM over de uitzendrechten van voetbalwedstrijden in de eredivisie.

Slappe slogans
De nuancering rukt op in de reclame. De slagzinnen die geen tegenspraak dulden ("C&A is tòch voordeliger!") raken versleten, en de relativering is in de mode. Een prototype van de nieuwe stijl is de slagzin van het dagblad Trouw: "Misschien wel de beste krant van Nederland." En een ander voorbeeld is te vinden in de reclame voor de winkelketen Super de Boer: "Altijd op zoek naar het beste."

Wolters Kluwer leent geld
Wolters Kluwer hoopt met de uitgave van een nieuwe obligatielening zo'n 1,1 miljard gulden op te halen. De uitgever wil de opbrengst onder andere gebruiken voor de herfinanciering van schulden. De stukken komen eind november op de markt.

Emissie Blue Fox
Blue Fox Enterprises (informatie- en communicatietechnologie) heeft 151.875 nieuwe aandelen uitgegeven, wat neerkomt op bijna 10 procent van het geplaatste aandelenkapitaal. Blue Fox gebruikt de opbrengst (6 miljoen gulden) voor de versterking van het eigen vermogen.

Minder verlies Letsbuyit
Internetbedrijf Letsbuyit.com heeft in het derde kwartaal van 2000 het netto bedrijfsverlies met 39 procent gereduceerd tot 25,8 miljoen euro (56,8 miljoen gulden). De omzet steeg met 28 procent naar 20,5 miljoen gulden.

'Vrijheid zoekmachines staat op spel'
Zoekmachines op internet moeten kunnen verwijzen naar bestanden in een databank zonder expliciet toestemming te hoeven vragen aan de eigenaar. De vrijheid van informatie staat hierbij op het spel. Dat was de kern van de boodschap van de raadsman van internetzoekmachine El Cheapo van De Telegraaf gisteren in het hoger beroep dat zijn cliënt had aangespannen tegen de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De door de NVM aangeboden bestanden van koophuizen werden aanvankelijk ook door woningzoekenden via El Cheapo bezocht, maar daar staken de makelaars in september via de rechter een stokje voor. (ANP)

Vodafone overtreft verwachtingen
's Werelds grootste mobiele telecombedrijf Vodafone heeft vandaag betere halfjaarcijfers gepresenteerd dan verwacht. Het bedrijfsresultaat exclusief afschrijvingen (Ebitda) over de maanden februari tot en met september nam toe met 24 procent tot 3,28 miljard pond sterling (11,8 miljard). Netto liep het verlies op van 72 miljoen naar 4,7 miljard pond, vooral wegens de kosten van acquisities. De omzet steeg met 32 procent tot 10,2 miljard pond. (Bloomberg)

NTT Docomo ziet winst stijgen
Het Japanse mobiele telefonieconcern NTT Docomo, partner van KPN, heeft de nettowinst over het eerste halfjaar zien stijgen met 22 procent tot 217,5 miljard yen (ruim 5 miljard gulden). De omzet nam toe met 26 procent tot 2.200 miljard yen. (Bloomberg)

Ryclef Rienstra naar VandenEnde
De directeur van het Nederlands Fonds voor de Film, Ryclef Rienstra (53), vertrekt per 1 februari 2001 naar de VandenEnde Foundation. Hij wordt daar directeur. De stichting is opgericht door theaterproducent Joop van den Ende met het doel financiële ondersteuning te geven aan nationale en internationale kunstprojecten waarvoor de bestaande subsidiemogelijkheden niet toereikend zijn. De concrete plannen en de selectiecriteria van de VandenEnde Foundation zullen half mei 2001 bekend worden gemaakt. Tot die tijd worden ook geen verzoeken om subsidie in behandeling genomen. Volgens Rienstra trok de nieuwe functie hem aan omdat hij zijn werkterrein zo kan verbreden 'van film naar alle sectoren van de cultuur'. Rienstra heeft een lange loopbaan in het filmbedrijf achter de rug en was sinds 1993 directeur van het Nederlands Fonds voor de Film. Voor die tijd werkte hij onder meer als secretaris-generaal bij het in Straatsburg gevestigde coproductiefonds Eurimages.


De punkrevival in de mode met hanenkammen en hondenriemen duurt voort. Dat er ook nog echte punkers bestaan, blijkt uit de Punk Portal, een verzameling verwijzingen naar honderden websites. Zo is er in de categorie 'Politics' aandacht voor pacifisme en anarchie. Website 'of the period' is die van de gekraakte Kalenderpanden, met videobeelden en foto's van de recente ontruiming.
(home.conceptsfa.nl/~spikey)

NRC Webpagina's
14 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad