U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hertelling Florida in handen rechters
De Amerikaanse presidentsverkiezing is in een dramatische fase gekomen. Het Republikeinse bestuur van Florida wil dat vandaag alle handmatige hertellingen van stemmen worden gestopt. Democraten vechten die beslissing voor verschillende rechters aan.

Kunsten krijgen meer geld van rijk
Negen culturele instellingen krijgen meer geld van staatssecretaris R. van der Ploeg. Dat bleek gisteravond in de Tweede Kamer aan het eind van het debat over de Cultuurnota, toen de staatssecretaris een lijstje met namen van die instellingen presenteerde.

Brussel wil tests op BSE uitbreiden
De Europese Commissie wil dat alle geslachte runderen "boven een zekere leeftijd" worden getest op de gekkekoeienziekte BSE. Het voorstel van de Eurocommissarissen Byrne (Gezondheid en Consumentenbescherming) en Fischler (Landbouw) komt maandag aan de orde tijdens een bijeenkomst van de ministers van Landbouw van de EU-lidstaten. Morgen buigt eerst nog het Veterinair Comité van de EU zich erover. Het eten van met BSE besmet vlees kan bij de mens de dodelijke hersenziekte Creutzfeldt-Jakob veroorzaken.

Justitie bereidt strafzaak voor tegen Brink
Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen World Online (WOL) en N. Brink, oprichtster van het internetbedrijf. Dat blijkt uit het proces-verbaal van de inval, gisteren, in het hoofdkantoor van WOL in Rotterdam.

Vergelding na dood vier Israëliërs
Na de dood van vier Israëliërs, twee soldaten en twee burgers, in Palestijnse hinderlagen op wegen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook, heeft het Israëlische leger gisteren de Palestijnse steden op de Westelijke Jordaanoever opnieuw met blokkades van elkaar afgesloten.

Poetin wil kleiner kernarsenaal
De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren de Verenigde Staten een vergaande beperking van het kernwapenarsenaal voorgesteld. Beide landen kunnen volgens Poetin hun arsenaal terugbrengen tot 1.500 kernkoppen elk.

'Supersnelle trein kost 22 miljard'
Een magneetzweefbaan op het traject Amsterdam-Den Haag-Rotterdam-Utrecht ('Rondje Randstad') en op het traject Amsterdam-Groningen (Zuiderzeelijn) kan voor 22 miljard gulden worden aangelegd.

Onenigheid over OM Amsterdam
Over de beoogde komst van de Rotterdamse hoofdofficier van justitie L.de Wit naar Amsterdam als opvolger van H. Vrakking is onenigheid ontstaan. De Amsterdamse politie heeft bedenkingen over De Wit.

'Omzet maffia 15 pct bnp Italië'
De Italiaanse onderwereld zet volgens de middenstandsorganisatie Confcommercio per jaar ongeveer 300 biljoen lire om, 341 miljard gulden. Dat komt neer op 15 procent van het bruto nationaal product van het land.

Later buien
Weersverwachting voor woensdag: Vooral later op de dag vanuit het westen een paar verspreide buien. Matige zuidenwind. Maximumtemperatuur 9 graden. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: Af en toe regen en soms vrij veel wind. Weinig verandering in temperatuur.


NRC Webpagina's
14 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad