U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Oostenrijk in rouw: zeker 159 doden bij tunnelbrand
Bij een brand in een skimetro in het Oostenrijkse Kaprun zijn zaterdag ten minste 159 mensen om het leven gekomen. De politie houdt er rekening mee dat het dodental kan oplopen tot 175.

'Naar beneden, in godsnaam, naar beneden'
"De stroom viel uit en ik zag rook", vertelt een van de overlevenden in Kaprun. Hij vluchtte naar beneden. Wie naar boven rende was verloren.

'Klimaat verandert snel door uitstoot'
Minister Pronk (VROM) heeft vanmorgen bij de opening van de zesde VN- klimaatconferentie in Den Haag gewaarschuwd dat de gevolgen van een klimaatsverandering ernstiger zullen zijn als de internationale gemeenschap maatregelen uitstelt om de uitstoot van broeikasgassen te beperken.

Floridians vertrouwen uitslag niet meer
Het tellen en hertellen van stemmen die bijna een week geleden werden uitgebracht bij de Amerikaanse verkiezingen, leidt in Florida tot verhitte debatten. "Iedereen begrijpt dat Gore hier had moeten winnen".

Senaat Filipijnen buigt zich over aftreden Estrada
De afzetting van de Filipijnse president Joseph Estrada is een forse stap dichterbij gekomen, nu het Filipijnse Lagerhuis de president vandaag officieel in staat van beschuldiging heeft gesteld wegens omkoping en corruptie. President Estrada moet nu terechtstaan in de 22 leden tellende Senaat, waar een tweederde meerderheid (15 leden) nodig is om de president uit zijn ambt te zetten.

Lea Rabin overleden
In Tel Aviv is gisteren Lea Rabin overleden, de weduwe van de vijf jaar geleden vermoorde Israëlische premier Yitzhak Rabin. Sinds de dood van haar man speelde zij een belangrijke rol in het Israëlische vredeskamp.

Minder kinderen allochtone vrouw
Marokkaanse en Turkse vrouwen krijgen minder kinderen en de leeftijd waarop zij hun eerste kind krijgen stijgt. Zij volgen een ontwikkeling die eerder begon bij Nederlandse, Surinaamse en Antilliaanse vrouwen. Dit constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in de studie Allochtonen in Nederland 2000.

Frans verbod op diermeel
De Franse regering kondigt morgen een moratorium af op het gebruik van dierlijke bestanddelen in alle veevoer, in het kader van de strijd tegen de gekkekoeienziekte BSE. Dat zeggen bronnen bij de overheid. Premier Jospin en de eerstverantwoordelijke ministers bespreken vandaag een advies voor afkondiging van het verbod. Voor rundervoer geldt al sinds 1990 een strikt verbod op dierlijke bestanddelen.

Positie Japanse premier bedreigd
In Japan dreigt een regeringscrisis nadat premier Yoshiro Mori de steun heeft verloren van een belangrijk deel van zijn eigen Liberaal Democratische Partij (LDP). "Ons land gaat naar de verdommenis met de huidige regering van Mori", zei dit weekeinde Kato Koichi, de grootste rivaal van Mori binnen de LDP.

Nationalisten in Bosnië op winst
Tegen de wens van de internationale gemeenschap en anders dan de moslims, hebben Bosnische Serviërs en Kroaten zaterdag massaal op nationalistische partijen gestemd bij verkiezingen in Bosnië.

Uitstel veiling UMTS in Bern
De Zwitserse regering heeft de veiling van vergunningen voor gevanceerde mobiele telefonie (UMTS) voor onbepaalde tijd uitgesteld, nadat opnieuw een potentiële bieder is afgehaakt.

Rustig weer
Morgen vrijwel overal droog en perioden met zon. In de ochtend eerst lokaal mist. Zwakke tot matige zuidenwind. Maximumtemperatuur rond 9 graden. Vooruitzichten tot en met zaterdag: Vanaf donderdag af en toe regen en meer wind. Weinig verandering in temperatuur.


NRC Webpagina's
13 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad