U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Greenpeace manipuleert reclame'
Greenpeace voert een nieuwe campagne tegen genetisch gemanipuleerd voedsel. Daarbij gebruikte affiches lijken afkomstig van het bedrijfsleven. Misleidend, oordeelt de Reclame Code Commissie.

Kabelexploitant NTL wil Casema
Het Brits-Amerikaanse kabelbedrijf NTL is dichtbij de overname van de Nederlandse concurrent Casema. Volgens een bron die goed op de hoogte is van de onderhandelingen is met de overname een bedrag gemoeid van tussen vier en zes miljard gulden.

Topman van WOL laat zijn opties lopen
Bestuursvoorzitter James Kinsella van World Online moet bij de overname door het Italiaanse Tiscali een winst op zijn opties van bijna 11 miljoen gulden laten lopen. Verzilvering van de opties zou Kinsella op een grote aanslag van de fiscus komen te staan.

Het katholieke gevoel
De nieuwe KRO-campagne is vooraf voorgelegd aan een testpubliek. Men kreeg de foto's te zien: de madonna met kindje en blote borst, de Hell's Angels in de kerk, de bruid en bruidegom in het wit, het dansende paar, de twee zonnebrilmannen op het kerkhof en het moslimmeisje met hoofddoekje dat bij een viskraam een Hollandse haring verorbert.

Politiebewaking bij huis Van Agt
De politie bewaakt sinds zondag het huis van oud-premier Van Agt in Nijmegen. De oud-premier is bedreigd naar aanleiding van uitspraken in de NPS-documentairereeks Dutch Approach over Molukse kapingen in de jaren zeventig waarvan gisteren de eerste aflevering werd uitgezonden. In de documentaire gaat Van Agt in op de gewelddadige beëindiging van de treinkaping in De Punt. Ondanks een door de regering beloofde vrijgeleide, kwamen zes Molukkers om. Vooral de houding van Van Agt over de actie heeft bij de Molukkers irritatie veroorzaakt. (PAG)

Schoo weg bij Volkskrant
Oud-hoofdredacteur Hendrik Jan Schoo van weekblad Elsevier, die sinds september adjunct-hoofdredacteur is van de Volkskrant, wordt uitgever van het cluster cultuur/opinie van de Weekbladpers (Vrij Nederland, Opzij en J/M).

Koers Linux keldert na waarschuwing
De koers van de Amerikaanse softwarefabrikant Linux Systems is gisteren in New York gekelderd met 42 procent na een winstwaarschuwing voor volgend jaar. De marktwaarde van Linux daalde daarmee in één klap van 915 naar 664,9 miljoen dollar (1,69 miljard dollar). De maker van het besturingsprogramma Linux voorziet in 2001 een 10 procent lagere omzet (270,7 miljoen dollar) dan eerder aangekondigd. Tevens zal het verlies in het eerste kwartaal verder oplopen wegens het wegvallen van orders. (Bloomberg)

Minister adopteert schaap via internet
De Italiaanse minister van Economische Zaken heeft via internet een schaap geadopteerd. Een schaapherder had het dier op het net ter adoptie aangeboden voor bijna 400 gulden. Voor dat bedrag krijgt minister Alfonso Pecoraro Scanio (41) verschillende voorrechten. Het schaap draagt een naam die hij heeft verzonnen, Medina. Bovendien heeft de minister recht op verschillende producten afkomstig van zijn schaap. Hij krijgt bijvoorbeeld op verscheidene kilo's schapen- en Ricottakaas en ten minste vier paar wollen sokken en handschoenen per jaar. Ook krijgt hij de mest van het beest toegestuurd. (DPA)


Er zijn legio uitdrukkingen voor. Over de top, zijn climax bereikt, zijn beste tijd gehad. Jumping the shark is ook zo'n term om aan te geven dat een televisieprogramma niet meer is wat het geweest is. Gebeurde het in Dallas toen Bobby doodging? En in The Nanny toen Fran en Maxwell trouwden? En in The Wonder Years toen Kevin eindelijk ging puberen? Er zijn ook programma's die nooit besprongen zijn. Stem mee.
(www.jumptheshark.com)

NRC Webpagina's
7 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad