U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Gore en Bush nek aan nek naar de eindstreep
De Verenigde Staten gaan vandaag naar de stembus om in een ongemeen spannende verkiezingsstrijd tussen de Democraat Al Gore en de Republikein George W. Bush hun nieuwe president aan te wijzen. Opiniepeilingen bleven tot het laatst een nek-aan-nek race melden, met soms een lichte voorsprong voor Bush.

Italië haalt 877 illegalen van schip
De Italiaanse kustwacht heeft gisteravond voor de kust van Otranto in Zuid-Italië een in moeilijkheden verkerend vrachtschip met 877 illegale immigranten van zee gehaald. De meesten zijn volgens de politie Koerden uit Turkije.

Boeren intimideren onwillige veeartsen
Dierenartsen worden steeds vaker door boeren onder druk gezet om te sjoemelen met exportpapieren en verklaringen over de gezondheid of de doodsoorzaak van dieren. Dierenartsen die medewerking weigeren, worden geboycot.

Rechtbank: OM niet ontvankelijk in Clickfondszaak
De Amsterdamse rechtbank heeft vanmiddag het openbaar ministerie niet ontvankelijk verklaard in een van de Clickfondszaken. De rechtbank oordeelde dat justitie het onderzoek naar de verdachten "op grove wijze heeft verontachtzaamd". De zaak tegen deze Clickfondsverdachte, een voormalige medewerker van SNS Securities, gaat nu niet door.

Forse inkrimping politie in regio
De gevolgen van een nieuw systeem van verdeling van geld over de politiekorpsen zijn 'buitengewoon groot'. Naast Limburg-Zuid zullen ook de regio's Gooi- en Vechtstreek, Kennemerland en Zeeland fors worden gekort.

Tweeling Jody en Mary gescheiden
De Britse Siamese tweeling 'Jody' en 'Mary' is gisteren en vandaag met een zwaar omstreden operatie gescheiden. Daarbij is Mary, de zwakste van de twee, volgens verwachting gestorven. Judy was vanmorgen in een kritieke maar stabiele toestand.

Dirk de V. krijgt veertien jaar cel
De Groningse rechtbank heeft Dirk de V. (50) uit Assen maandag veroordeeld tot veertien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging wegens doodslag op Tjirk van Wijk (27).

België wil import Nederlandse hasj
België wil vanaf volgend jaar cannabis gaan importeren uit Nederland. De hasj en marihuana zijn bedoeld voor een beperkt aantal patiënten met chronische pijn die deelnemen in proefprojecten.

EU klaagt twee tabaksfirma's aan
De Europese Commissie heeft twee grote Amerikaanse sigarettenfabrikanten, RJ Reynolds en Philip Morris, aangeklaagd wegens smokkel. De Commissie is een civiele procedure begonnen.

Wet stroomsector
De Tweede Kamer heeft gisteren, ondanks felle kritiek op de verdeling van de schaarse ruimte op het landelijk hoogspanningsnet, geen vuist kunnen maken tegen de overgangswet voor de sector.

Regen
Morgen in het algemeen veel bewolking en van tijd tot tijd regen. Matige, aan zee krachtige zuidwestenwind. Middagtemperatuur 10 graden. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: Buien, maar op vrijdag ook zon. Zaterdag veel wind. Weinig verandering in temperatuur.


NRC Webpagina's
7 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad