U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Financiers slaags over rendementen
Nu het fiscaal voordeligste jaar uit de Nederlandse filmgeschiedenis ten einde loopt, stijgt de koorts onder filmfinanciers. Concurrerende financiers en fondsenwervers beschuldigen elkaar daarbij van bedrog en van smaad.

Een bandje scoren
Sinds enige weken is het mogelijk een redelijk bekende band bij je thuis, op je werk of in je sociëteit te laten optreden. Het NCRV- muziekprogramma Buzz, op Radio 3, tracht op zondagavonden luisteraars via internet op een band te laten bieden. De hoogste bieder mag de band ontvangen, echter privé met maximaal 35 man publiek. Het begint op zondagavond om 18.30 uur en duurt precies een week. Als één veiling is afgelopen komt meteen de volgende.

Journalist moet Marokko uit
De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten de chef van het bureau van het Franse persbureau Agence France Presse (AFP) uit te wijzen. Zij gaven daarvoor geen officiële reden. Volgens een zegsman op het ministerie van Cultuur had de AFP-journalist, Claude Juvénal, "initiatieven genomen waarvan het karakter vijandig was jegens Marokko en zijn instituties". Sinds ongeveer een jaar hebben de Marokkaanse autoriteiten met enige regelmaat uiting gegeven aan hun onvrede over de berichtgeving van AFP over binnenlandse aangelegenheden. Met name gold dat het proces tegen kapitein Mustafa Adib, die werd berecht omdat hij corruptie binnen de strijdkrachten aan de kaak had gesteld. AFP heeft scherp geprotesteerd tegen de maatregel. (AFP)

Topmannen BMG weg bij Bertelsmann
De bestuursvoorzitter en de hoogste operationale manager vertrekken bij BMG, de muziekdivisie van het Duitse mediaconcern Bertelsmann. Die aankondiging volgt binnen een week na het verrassende akkoord van Bertelsmann met Napster. Dit Amerikaanse bedrijf biedt een veel gebruikte dienst om gratis muziek via internet uit te wisselen, meestal zonder auteursrecht te betalen. Met een omzet van ruim 12 miljard gulden is BMG een van de grootste muziekbedrijven ter wereld. Volgens Bertelsmann heeft het opstappen van de twee mannen niets te maken met het Napster-akkoord. (AP)

Formeel bod Tiscali op WorldOnline
Het Italiaanse Tiscali heeft vanochtend zijn biedingsbericht gepubliceerd over het eerder aangekondigde bod op internetbedrijf WorldOnline. Het officiële prospectus verschijnt morgen. Tiscali biedt iets minder dan een half eigen aandeel per aandeel WorldOnline. Volgens de koers over de afgelopen tien dagen is dat ongeveer 18,50 euro per aandeel WorldOnline. (Redactie economie)

KLM verkoopt reizen op internet
KLM is een nieuwe internetsite begonnen waarop het bedrijf reisarrangementen van Nederlandse organisatoren aanbiedt. Volgens de luchtvaartmaatschappij wilden klanten bij KLM op internet meer kunnen bestellen dan alleen vliegtickets. (Redactie economie)

Vrouwen enhousiast over sms-berichten
Vrouwen versturen relatief meer tekstberichten (short message service, ofwel sms) met hun mobiele telefoon dan mannen. Zij zijn ook bereid meer geld uit te geven aan sms-diensten dan mannen. Dat zegt het bureau Blauw Research na een onderzoek onder ruim duizend internetgebruikers. Van alle ondevraagden zegt 60 procent wel eens gebruik te maken van sms. (ANP)


De Groene Amsterdammer is niet alleen via een drukwerkabonnement en de website te verkrijgen, maar ook via een gratis mailabonnement. Je krijgt dan wekelijks via email een zip-bestand met daarin 5 of 6 artikelen, volgens de Groene eenderde van de inhoud. Lastig is dat je eerst het bestandje moet uitpakken (inclusief plaatjes). Op de site en via de email zijn artikelen een week na de verschijning van het gedrukte tijdschrift te lezen.
(www.groene.nl)

NRC Webpagina's
6 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad