U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Weer interventie van Europese Bank
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft voor de derde maal in één week op de valutamarkt ingegrepen om de euro te ondersteunen. Net als vrijdag hield de centrale bank van Amerika zich afzijdig.

Noodweer eist opnieuw levens
Nieuw noodweer heeft aan twee Britten het leven gekost en recordneerslag leidt in het hele land tot nieuwe overstromingen.

Geschenk Rushdie telt 256 pagina's
Het geschenk van de Boekenweek 2001, de roman Woede van Salman Rushdie, zal 256 pagina's dik zijn en niet de gebruikelijke 96. Dit heeft H. Kraima, directeur van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek vanmorgen bevestigd. In het boek is een kleine rol weggelegd voor Nederland, met name voor de Surinaams-Nederlandse voetballers van het Nederlands elftal.

Belgrado wil snel betere relaties met het Westen
Het Joegoslavische parlement heeft gisteren een nieuwe federale regering het groene licht gegeven. Die wil op zeer korte termijn de relaties met het Westen verbeteren en samenwerken met het Joegoslavië- tribunaal.

Nigeria: 200 doden bij ongeluk
Zeker 200 mensen zijn gisteravond in Nigeria levend verbrand toen een tankwagen, gevuld met benzine, inreed op een rij auto's die voor een politiecontrole stond te wachten. Het ongeluk gebeurde op de weg van Ibadan naar Ife, 250 km ten noorden van Lagos. De botsing leidde tot een enorme vuurzee.

Barak en Arafat naar Washington
De Amerikaanse president Clinton zal deze week eerst de Palestijnse leider Arafat en daarna de Israëlische premier Barak ontvangen in een poging om hen na vijf weken intifada te overreden om vrede te sluiten.

KPN lost schuld af met emissie
Telecomconcern KPN heeft het overgrote deel van de opbrengst van zijn emissie nodig om schulden af te lossen die op zeer korte termijn aflopen. Dat blijkt uit het zaterdag gepubliceerde voorlopig prospectus voor de uitgifte van converteerbare obligaties en aandelen waarmee KPN de komende weken vier tot zes miljard euro wil ophalen.

Festina-proces
De openbare aanklager in het Festina-dopingproces in Lille heeft vandaag gevraagd wielrenner Virenque vrijuit te laten gaan. Tegen oud- ploegleider Roussel en oud-verzorger Voet zijn voorwaardelijk celstraffen van respectievelijk 18 en 14 maanden geëist.

Zon en buien
Morgen in het noordoosten af en toe zon en overwegend droog, elders meer bewolking en een paar buien. Matige zuidoostenwind. Maximumtemperatuur rond 10 graden. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: Buien en weinig zon. Weinig verandering in temperatuur.


NRC Webpagina's
6 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad