U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over de Zuid-Afrikaanse hartchirurg Wouter Basson die verdacht wordt van fraude, drugssmokkel en misdaden tegen de menselijkheid. Verder een terugblik op het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Gore en Bush en de laatste ontwikkelingen in Israël. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Aandacht voor het verschijnen van de memoires van de oud-president van Rusland Boris Jeltsin en een portret van de Krisisdienst in Amsterdam die psychische hulp geeft aan mensen die voor de reguliere gezondheidszorg onzichtbaar blijven. Ned.1, 20.31-21.06u.

Nova. Interview met de 71-jarige Boris Jeltsin over zijn memoires en de meningsverschillen tussen Rusland en het Westen. Verder de opstand van de consumenten tegen het kabelbedrijf UPC. Ned.3, 22.30-22.57u.

De 8ste dag. Aandacht voor het gebrek aan patriottisme bij de Nederlandse jeugd en telefonische werving van een uitzendbureau in Groningse wijken met veel werkelozen. Ned.3, 23.55-0.20u.

DOCUMENTAIRES

Andere tijden. Over de Nederlandse militairen die vijftig jaar geleden voor het eerst voor een VN-operatie op pad gingen. Zij maakten deel uit van het VN-leger dat de oorlog tussen Noord- en Zuid-Korea wilde beslechten. Ned.3, 20.47-21.18u.

Zembla. Portret van de Servische provincie Kosovo waarover de Nederlandse diplomaat en hoofd van de OVSE-missie Daan Everts zegt dat het zeker nog tien jaar onder internationaal toezicht moet blijven. Zelfs na de gemeenteraadsverkiezingen op 28 oktober. Ned.3, 21.18-22.00u.

Shiver Eps 2 - Bodies on Ice. Sommige mensen proberen de dood te overwinnen. Via cryogene wetenschap laten zij hun lichamen invriezen met de bedoeling in de toekomst weer tot leven te komen. NGC, 22.00-22.30u.

Horizon. Wetenschappers ontdekten onlangs dat de oostkust van Amerika op een dag verwoest zal worden door de grootste vloedgolf ooit, de mega-tsunami. Afl.: Mega-Tsunami: Wave of destruction. BBC2, 22.30-23.20u.

PRAATPROGRAMMA

Barend & Van Dorp. Gesprek met oud-bondscoach vrouwenhockey Tom van 't Hek en een optreden van vier Finse cellisten die hardrock spelen. RTL4, 22.45-23.45u.

Studio sport, na elven. Een aflevering in de serie over de voetbalclub RBC, debutant in de Eredivisie en aandacht voor de voorstelling Zonder titel van Toneelgroep Amsterdam, geschreven door Wim T. Schippers. Ned.2, 22.55-23.45u.

KUNST & MUZIEK

Lola da Musica. Portret van de in 1997 overleden zanger/gitarist Jeff Buckley. Met beeld- en geluidsmateriaal en gesprekken met o.a. zijn moeder Mary Guibert, fotografe Merri Cyr, gitarist en beste vriend Lee Underwood. Afl.: Jeff Buckley: Goodbye and hello. Ned.3, 20.00-20.47u.

That thing. Korte reportage over het tieneridool Britney Spears. Dit 18-jarige meisje uit een streng religieus gezin kreeg het voor elkaar miljoenen platen te verkopen door zich als een hedendaagse Lolita te presenteren. BBC2, 23.20-23.30u.

Storyville. De Amerikaanse schrijver en criticus Norman Mailer legt in dit tweede deel uit hoe groot de invloed van de oorlog in Vietnam was tijdens de regeerperiodes van Reagan en Clinton. Afl.: Norman Mailer - Oh my America. BBC2, 0.20-1.00u.

FILM

Apollo 13 (Ron Howard, 1994, VS). Reconstructie van dramatische Amerikaanse ruimtevlucht in april 1970. Film over de al dan niet behouden thuiskomst van Jim Lovell (Tom Hanks) en zijn twee collega's na het ontploffen van een zuurstoftank vlak voor de mislukte maanlanding, is even clichématige als spectaculaire metafoor van positief Amerikaans droomdenken. Net5, 20.30-23. 00u., onderbroken door reclame.

Traces of Red (Andy Wolk, 1992, VS). Slordige, moderne film noir, met een knipoog naar Billy Wilder's Sunset Boulevard, bevat zoveel dwaalsporen dat vrijwel ieder personage de gezochte seriemoordenaar zou kunnen zijn. Met James Belushi als de rechercheur en Lorraine Bracco als de femme fatale. Net5, 23.00-0.45u., onderbroken door reclame.

Flirt (Hal Hartley, 1995, VS/Duitsland/Japan). In nogal saai uitgevallen drieluik vertelt de regisseur van o.a. Trust, Simple Men, Amateur en Henry Fool drie keer eenzelfde melodrama met verschillende personages in verschillende milieus: geblaseerde yuppies in New York, homoseksuelen uit de art scene van Berlijn, en Butoh-dansers in Tokio. ZDF, 0.15-1.35u., nagesynchroniseerd.

Underground (Emir Kusturica, 1995, Frankrijk/Joegoslavië/Duitsland/ Hongarije). Overdonderende, zinderende 'fantasmagorie' over oorlog en communisme. Zwart-humoristische Apocalypse Now van de Joegoslavische oorlog kreeg in Cannes terecht de Gouden Palm. ARD, 0.50-3.35u., nagesynchroniseerd.

Nobody's Fool (Robert Benton, 1994, VS). Intens beschaafde vertelling komt tot leven dankzij uitstekende rolbezetting. Paul Newman herenigt zich als zestigjarige, veelal werkloze bouwvakker met zoon die hij dertig jaar eerder in de steek liet. Met Jessica Tandy (laatste rol) als Newmans hospita, Bruce Willis als onverschillige aannemer en Melanie Griffith als verwaarloosde echtgenote. BBC1, 0.55-2.40u.

L'aile ou la cuisse (Claude Zidi, 1976, Frankrijk). Op maat van (oudere) Louis de Funès gesneden blijspel hekelt Franse eetcultuur. Directeur van wegrestaurantketen versus uitgever van gastronomische gids. Morgen, ARD, 10.20-12.00u., nagesynchroniseerd.

The Restless Breed (Allan Dwan, 1957, VS). Vertrouwde western. Scott Brady wreekt de moord op zijn vader. Ook met Anne Bancroft. Morgen, BBC2, 15.00-16. 20u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
12 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad