U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Prins Claus ondergaat ingreep
Prins Claus heeft woensdag in het Allgemeines Krankenhaus Barmbek in Hamburg een kleine urologische ingreep ondergaan die volgens de Rijksvoorlichtingsdienst goed is verlopen.

Hoofdredacteur Parool naar AT5
De hoofdredacteur van dagblad Het Parool, Matthijs van Nieuwkerk, verlaat de krant en stapt over naar de Amsterdamse tv-zender AT5. Hij wordt daar hoofdredacteur en lid van de directie.

Blair wil senaat Europarlement
De Britse premier Tony Blair wil een 'senaat' voor het Europese parlement, meer macht voor de raad van ministers en een handvest waarin staat wat de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de Europese Unie zijn. Blair zei dat vanmiddag in de Poolse hoofdstad Warschau.

Amsterdamse sociale dienst is het meest coulant
De sociale dienst van Amsterdam is het meest coulant voor uitkeringsgerechtigden die zich onvoldoende inspannen om aan het werk te komen. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken naar de uitvoering van de Wet boeten, die sinds 1997 van kracht is. Op grond van deze wet kan de sociale dienst een boete opleggen bij fraude. Bij het negeren van de sollicitatieplicht kan de dienst een 'maatregel' treffen. Dan wordt er geld ingehouden op de uitkering.

Inflatie met 2,9 pct op hoogste niveau sinds 1994
De inflatie in Nederland is in september toegenomen tot 2,9 procent. Daarmee is het inflatiecijfer het hoogste sinds ruim vijf jaar. In juni 1994 bedroeg de inflatie 3 procent. Dit blijkt uit gegevens van het centraal Bureau voor de Statistiek. Nederland is het eerste euroland dat het cijfer over september publiceert. De euro-inflatie bedroeg 2,3 procent in augustus; verwacht wordt dat het in september boven de 2,5 procent zal komen.

DNB respecteert uitspraak rechter
De Nederlandsche Bank stelt gespreksverslagen over het beursfraudeonderzoek ter beschikking van de onderzoeksrechter. Dat heeft de bank vanmiddag besloten. De Amsterdamse rechtbank oordeelde gisteren dat de centrale bank geen verschoningsrecht heeft.

Rente helpt euro niet
De koers van de euro heeft licht negatief gereageerd op de renteverhoging met een kwart procentpunt, die de Europese Centrale Bank (ECB) gisteren bekendmaakte. Dit bleek zowel gisteren als vanmorgen op de valutamarkt, waar de euro onder druk bleef. De munt noteerde rond het middaguur een koers van 0,8720 en was daarmee een halve dollarcent zwakker dan gisteren vóórdat de renteverhoging werd aangekondigd.

Op grote schaal benzinekortingen
Bedrijven, ambtenaren, belangengroepen en particuliere inkoopcollectieven - op grote schaal krijgen ze korting op benzine, diesel en lpg. Hoewel oliemaatschappijen en pomphouders zeggen dat ze slechts een paar cent winst maken op brandstof, krijgen grote groepen vaste klanten een reductie op de advies- of pompprijzen die soms oploopt tot 13 cent per liter.

Buien
Morgen wolkenvelden en af en toe zon, in het westen kans op een bui. Zwakke tot matige zuidwestelijke wind. Maxima 13 tot 15 graden. Zondag wolkenvelden, later op de dag perioden met regen. Middagtemperatuur 14 graden. Vanaf maandag fris en wisselvallig herfstweer.


NRC Webpagina's
6 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad