U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hoofdredacteur van dagblad Het Parool stapt over naar AT5
De hoofdredacteur van dagblad Het Parool, Matthijs van Nieuwkerk, verlaat de krant en stapt over naar de Amsterdamse tv-zender AT5. Hij wordt daar hoofdredacteur en lid van de directie.

Bestellen medicijnen via internet gevaarlijk'
Medicijnen die in Nederland niet op de markt zijn, of alleen via recept zijn te verkrijgen, kunnen via internet gemakkelijk worden besteld. Te gemakkelijk, vindt de Consumentenbond. In zijn Nieuwsbrief Gezond waarschuwt de bond voor medicijnaankoop via internet.

Internetbedrijf Priceline keldert
Het Amerikaanse bedrijf Priceline.com, een van de grootste prijsstunters op internet, heeft gisteren wegens geldgebrek zijn twee belangrijkste activiteiten moeten staken: het veilen van benzine en kruidenierswaren. In reactie daarop verloor het bedrijf 38 procent van zijn beurswaarde.

Adverteren doet begeren
Bedrijven uit de 'oude' economie stomen zich klaar voor het internettijdperk en investeren miljoenen in projecten op het wereldwijde web. Geld verdienen op internet, hoe gaat dat?

Beleggen via internet
Nederlandse effectenmakelaars die zich op het internet wagen doen het nog lang niet zo goed als hun buitenlandse collega's. In de top vijftien van de beste Europese 'online brokers' is geen enkele Nederlander te bekennen. Onderzoeksbureau BlueSky International onderzocht meer dan tweehonderd effectenbemiddelaars op het internet die zich op Europa richten. Daarvoor testte het instituut aanbieders uit negen Europese landen en de Verenigde Staten op onder meer het aanbod van beleggingsfondsen op de site, de gebruikersvriendelijkheid en provisiekosten. Volgens het onderzoek worden de internetpagina's van de effectenmakelaars steeds beter, vooral bij brokers uit Spanje, Frankrijk en Italië. De top wordt al enige tijd aangevoerd door vier Duitse kantoren, met pas op de vijfde plaats het Spaanse eBankinter. In Nederland kwam Robeco als beste uit de bus, op de voet gevolgd door Alex, het beursordersysteem van Labouchere. (ANP)


Het laatste nieuws over de situatie in Joegoslavië en de positie van Milosevic is onder meer te vinden op de onafhankelijke Servische site FreeB92. De site biedt uitgebreid nieuws over de vermeende verdwijning van Milosevic, en belicht de standpunten van oppositieleider Kostunica. De site bevat verder verschillende foto's van de situatie in Belgrado en de bezoeker kan de laatste radio-items van B92 via de site beluisteren.
(www.freeb92.net)

NRC Webpagina's
6 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad