U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Begroting 2001 toont overschot
De Rijksbegroting 2001 vertoont een overschot. Dat is voor het eerst sinds 1950. Het kabinet heeft de meest rooskleurige begroting sinds decennia ingediend.

Afwijzing rapport soloactie van Kok
De vice-premiers Jorritsma (VVD) en Borst (D66) werden onaangenaam verrast toen PvdA-premier Kok eerder deze maand een WRR-rapport over korting op het ziektegeld van tafel veegde zonder dat de zaak in het kabinet aan de orde was geweest. Dat blijkt uit een gesprek met de vice-premiers Jorritsma en Borst, vandaag in deze krant.

Nederlandse estafetteploeg verovert brons
De Nederlandse mannen-estafetteploeg op de 4 200 vrije slag heeft vandaag bij de Olympische Spelen in Sydney de bronzen medaille behaald.

Gebruik embryo's voor onderzoek toegestaan
Levensvatbare embryo's die overblijven bij een reageerbuisbevruchting mogen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek of bij andere vrouwen worden ingeplant.

Rijksmuseum krijgt 445 mln voor vernieuwing
Voor renovatie en vernieuwing van het Rijksmuseum in Amsterdam heeft het kabinet 445 miljoen gulden uitgetrokken. Dit bedrag zal in zes jaar worden geïnvesteerd. Dat staat in de vandaag gepresenteerde nota Cultuur als Confrontatie van staatssecretaris dr. F. van der Ploeg (Cultuur).

IMF: dure olie bedreiging groei
Een blijvend hoge olieprijs kan de economische groei volgend jaar wereldwijd fors vertragen. Dit blijkt uit de World Economic Outlook van het Internationale Monetaire Fonds. Het IMF voorziet voor dit jaar 4,7 procent groei. In de eerstvolgende jaren kan de groei 4,2 procent of meer bedragen.

Huis Doorn hoeft niet dicht
Museum Huis Doorn, het vroegere onderkomen van de Duitse keizer Wilhelm II, blijft voorlopig open. Dat heeft staatssecretaris Van der Ploeg het met sluiting bedreigde museum vanmorgen laten weten. Gezocht zal worden naar een oplossing voor de exploitatieproblemen.

Man bekent in moordzaak-Pieck
De verdachte van de moord op het vijftienjarige meisje Maartje Pieck uit Kampen heeft bekend haar te hebben gewurgd. Het alibi dat zijn buurman hem verschafte, bleek niet te kloppen.

Roma-familie alsnog vertrokken
De Roma-familie Nicolich, die op last van de gemeente Bunnik haar tijdelijke standplaats in Odijk moest verlaten, is gisteravond neergestreken in Zeist. De familie heeft niet gewacht op uitzetting, die vrijwel zeker vanochtend zou gebeuren.

Mekong bedreigt Zuidoost-Azië
Ruim één miljoen mensen worden bedreigd door overstromingen in Vietnam, Laos, Cambodja en Thailand. Door de hevige regenval van de afgelopen tijd dreigt de Mekong rivier op steeds meer plaatsen buiten haar oevers te treden.

Bloedbad door bom Islamabad
Zeker zestien mensen zijn vanochtend gedood bij een bomaanslag op een groentemarkt in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Tachtig mensen raakten gewond.

Acties gaan door
Boze vrachtwagenchauffeurs uit Spanje, Zweden, Duitsland en Israël gingen vanochtend door met hun acties tegen de hoge dieselprijzen. In Noorwegen en Finland werd een vergelijk bereikt.

Regen
Morgen in het noordoosten eerst zon. Later overal perioden met regen. Maximumtemperatuur 16 tot 21 graden, matige tot vrij krachtige zuidelijke wind. Donderdag en vrijdag enkele buien en koel. In het weekeinde droog. Zonnige perioden met maxima rond 20 graden.


NRC Webpagina's
19 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad