U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  S P O R T
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Dossier Olympische Spelen

Nederlandse estafetteploeg verovert brons

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 19 SEPT. De Nederlandse mannen-estafetteploeg op de 4 200 vrije slag heeft vandaag bij de Olympische Spelen in Sydney de bronzen medaille behaald. Het kwartet, bestaande uit Pieter van den Hoogenband, Martijn Zuijdweg, Johan Kenkhuis en Marcel Wouda, moest zijn meerdere erkennen in de Australiërs, die met grote overmacht de gouden medaille veroverden, en de Amerikanen, die het zilver opeisten.

Eerder op de dag zwom Van de Hoogenband in de halve finale van de 100 meter vrije slag een wereldrecord. Morgen staat de finale op het programma. De Australische ploeg vestigde op de estafette ook een wereldrecord, het team onder leiding van Ian Thorpe, haalde een tijd van 7.07,05. De Amerikanen realiseerden 7.12,64, de Nederlanders tikten op grote afstand aan in 7.12,70, een Nederlands record.

Van den Hoogenband doorbrak op de 100 meter vrije slag de magische grens van 48 seconden. De 22-jarige Geldropse student tikte aan na 47,84 seconden. Dat was aanzienlijk sneller dan Michael Klim afgelopen weekeinde deed als startzwemmer van de Australische estafetteploeg: 48,18.

De Nederlandse badmintonster Mia Audina is vanmiddag in de kwartfinales van het olympisch toernooi verrassend uitgeschakeld door de Deense Camilla Martin. Audina won de zilveren medaille vier jaar geleden in Atlanta en gold in Sydney als een kandidate voor een medaille.

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben vandaag de halve finales bereikt. Ze wonnen met 7-4 van Canada. In het tennistoernooi bereikte de Nederlandse Miriam Oremans de tweede ronde. Daarin treft ze de Amerikaanse Monica Seles.

NRC Webpagina's
19 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad