U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Mobieltje uitkomst bij lange telefoonstoring
Terwijl ruim een derde van Heerenveen wordt geplaagd door een storing van de telefoon die nog wel een week kan duren, biedt KPN haar klanten gsm's aan met korting.

VPRO breekt belofte
Radiomakers hebben met politici gemeen dat ze nog al eens wat al te gemakkelijk met de verre toekomst omspringen. Ze weten als geen ander dat uitspraken over dat onderwerp bij hun toehoorders vaak een zweem van bewondering oproepen die niet zelden overgaat in blind vertrouwen. Maar ze weten bovendien dat het zelden of nooit tot een afrekening komt tussen die profetie en de werkelijkheid, omdat diezelfde toehoorders, evenals de verkondigers trouwens, tegen die tijd al lang dood en begraven of op z'n minst dement zijn.

BT bevestigt besprekingen met AT&T
British Telecom heeft vandaag bevestigd dat het gesprekken voert met AT&T die kunnen inhouden dat de bestaande samenwerkingsakkoorden tussen de twee telecombedrijven worden gewijzigd. De gsprekken gaan over versterking van de samenwerking, aldus beide partijen in een summier persbericht.

Meer bezoek voor 'Film by the Sea"
De tweede editie van het festival Film by the Sea in Vlissingen en Middelburg heeft deze week 15.000 bezoekers getrokken, ruim drie duizend meer dan vorig jaar. Een jury heeft de prijs voor de beste literatuurverfilming in het competitieprogramma toegekend aan de IJslandse productie Angels of the Universe van regisseur Fridrik Thor Fridriksson, gebaseerd op de gelijknamige roman van Einar Mar Gudmundsson. Ook de KRO deelde in Zeeland een filmprijs uit, bestemd voor een productie die van 'zingeving' getuigt. Deze prijs ging naar Roberto Benigni's komedie uit 1997 La vita è bella.

Tv-presentatrice Yates overleden
De vroegere Britse televisiepresentatrice Paula Yates is gistermorgen dood aangetroffen in haar huis in Londen. De doodsoorzaak is onbekend. Ze leed al enige jaren aan depressies en was daarvoor kort geleden nog in behandeling. Yates is veertig jaar geworden. Zij is getrouwd geweest met zanger Sir Bob Geldof, bekend van de actie Live Aid in 1985 voor Ethiopië, bij wie ze drie kinderen had. Na de breuk met Geldof was zij drie jaar lang de vriendin van zanger Michael Hutchence van de popgroep INXS. Hutchence heeft in november 1997 in Sydney zelfmoord gepleegd. Yates werd in de jaren tachtig beroemd als presentatrice van het muziekprogramma The Tube op Channel 4, een Britse commerciële zender waarbij ze niet zolang geleden nog meewerkte aan het programma The Big Breakfast. Zij heeft zo'n tien boeken met onthullingen over popsterren geschreven. (ANP)


Een miljard gaat het kosten, maar over tien jaar heb je dan ook wat - een nieuw stationseiland in Amsterdam. Op de site van de stad Amsterdam staat wat de plannen inhouden, met helaas weinig plaatjes. Vooral de afbeelding van de IJ-zijde van het station smaakt naar meer. Verder valt te lezen dat de middentunnel, de huidige hoofdtunnel, pas in 2006 klaar zal zijn in de nieuwe opzet.
(www.amsterdam.nl/plannenenprojecten/stationseiland.html)

NRC Webpagina's
18 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad