U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s

Drukte op Franse wegen na opheffen van meeste blokkades


PARIJS, 10 SEPT. Franse brandstofleveranciers zijn na het opheffen van de meeste blokkades van olieraffinaderijen en opslagplaatsen druk aan de slag gegaan met het bevoorraden van tankstations. Voor de pompen vormden bezinezoekende automobilisten kilometerslange files.

Om de bevoorrading te bespoedigen heeft de gemeente Parijs het rijverbod voor vrachtwagens in het weekeinde deze keer geschrapt. In het hele land waren tankauto's in de weer om de energielevering zo snel mogelijk weer op peil te krijgen. Het merendeel van de circa 17.000 benzinestations zal waarschijnlijk voor maandag weer kunnen beschikken over nieuwe voorraden. Het zal echter nog wel enkele dagen voordat de situatie weer normaal is, zeggen woordvoerders van de olieconcerns.

Vrijwel alle blokkades van oliedepots verspreid over Frankrijk waren zondagochtend opgeheven. Slechts vijftien van de 291 grote depots en dertien raffinaderijen zijn nog afgesloten door demonstranten.

Zaterdagochtend riep de bond Unostra als laatste haar achterban op de acties te staken. Eerder deden twee andere werkgeversorganisaties in het wegtransport hetzelfde. Ook ambulances die mee hadden gedaan aan acties hebben nu een oproep van hun vertegenwoordigers gekregen om hun wagens uit de blokkades te halen. (ANP)


Zie ook:

Blokkades in Frankrijk gaan door (9 september 2000)

NRC Webpagina's
10 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad