Klik hier
Woensdag 6 september 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Misselijk van Prinses Diana en kunstzinnige hoofdpijn: de Digitale Leestafel.
Stemming: Moet het huwelijk worden opengesteld voor mensen van het gelijke geslacht?
Wat ging er mis bij de UMTS-veiling? Brief van het kabinet en achtergronden in Dossier Frequentieveiling.
Lees de conclusies van de Commissie-Bakker via Dossier Srebrenica.
Economie voor jou: de euro in mineur.
Na 2000 jaar is Jezus nog altijd een mysterie: Profiel Jezus.
Dansende varkentjes in @.
Discussieer mee over staanplaatsen in de trein.
In het nieuws:
Dossier Enschede
Dossier Genetische Manipulatie
Dossier Srebrenica
Dossier Telecom

Laatste nieuws:
Tiscali koopt World Online
De Italiaanse internet-provider Tiscali koopt de Nederlandse branchegenoot World Online voor ruim 5,5 miljard euro in aandelen. In de aanloop naar het overnamenieuws is de handel in de aandelen van betrokken bedrijven vanmorgen opgeschort.


In het kader van de veiligheidsmaatregelen rond de 'Millennium Top' in New York wordt een man met een identiteitsbewijs van de Verenigde Naties gefouilleerd.
(Foto AP)

Benschop voor referendum EU
Staatssecretaris Benschop (Europese Zaken) is er voorstander van dat in Nederland een referendum wordt gehouden over de uitbreiding van de Europese Unie met landen in Midden- en Oost-Europa.

Vrijwel geen observaties in het weekeinde
Door toenemende personeelstekorten kan de Rotterdamse recherche geen 'observatieteams' (OT's) in het weekeinde meer inzetten voor onderzoeken met een oriënterend karakter.

Van Hees weg als voorzitter PvdA
PvdA- voorzitter Marijke van Hees is gisteren na een intern conflict afgetreden. Zij genoot niet meer het vertrouwen van het dagelijks bestuur en de partijtop.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Klik hier


Krekel
Krekel
'Maar verder
is Marijke
zóóóó'n meid'

VN-troepen voeren actie uit in Indonesië
Troepen van de VN-vredesmacht in Oost-Timor zijn vandaag Indonesisch grondgebied binnengetrokken om 32 gewonde medewerkers van de VN- vluchtelingenorganisatie UNHCR te evacueren die waren aangevallen door een woedende menigte. Drie, mogelijk vier, buitenlandse VN-medewerkers werden gedood.

Vaticaan: alleen katholieke kerk heeft waarheid in pacht
In een harde verklaring die de dialoog met andere godsdiensten bemoeilijkt, zegt het Vaticaan dat het rooms-katholicisme het enige ware geloof is. Rome levert felle kritiek op theologen die stellen dat de verschillende godsdiensten op hetzelfde niveau staan.

 
Paul McCartney: 'Lennon verliet Beatles als eerste'
Niet Paul McCartney maar John Lennon verliet in 1970 als eerste The Beatles. Dat zegt McCartney in The Beatles Anthology, het langverwachte boek waarin de drie overgebleven groepsleden de geschiedenis van de Britse popgroep vertellen.

Van mode naar mobieltjes
Detailhandelsconcern Vendex KBB wil voor buitenlandse expansie graag praten met Europese concurrenten. In de thuismarkt schuift het concern mee met de consument, van mode naar mobieltjes.

Klacht Versatel tegen rijk
Telecombedrijf Versatel heeft bij de rechter bezwaar aangetekend tegen de uitgifte van vergunningen voor UMTS-telefonie door de Nederlandse overheid. Versatel vindt dat de vergunningen niet mogen worden verleend zolang er allerlei juridische procedures lopen over de omstreden UMTS-veiling in juli.

Het spinnenweb ontmanteld
In de van oudsher sterk verstrengelde Nederlandse financiële wereld gaat langzamerhand ieder zijn eigen weg. De over en weer participaties van banken, verzekeraars en andere financiële instellingen worden ontmanteld. Beleggers en speculanten ontdekten de trend naar ontvlechting.

China houdt sporters weg van Spelen
Het Chinese olympisch comité heeft gisteren besloten de nationale ploeg voor de Olympische Spelen in Sydney met veertig sporters en begeleiders in te krimpen. Onder hen bevinden zich 27 sporters en de beroemde atletiektrainer Ma Junren.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
De voorzitter
De partij van de Arbeid zit sinds gisteravond zonder voorzitter. Marijke van Hees, in februari 1999 aangetreden, is opgestapt als gevolg van een vertrouwensbreuk in het partijbestuur. Zij zou onvoldoende leiding hebben gegeven aan de vernieuwing van de partij.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad