U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Klacht Versatel tegen rijk
Telecombedrijf Versatel heeft bij de rechter bezwaar aangetekend tegen de uitgifte van vergunningen voor UMTS-telefonie door de Nederlandse overheid. Versatel vindt dat de vergunningen niet mogen worden verleend zolang er allerlei juridische procedures lopen over de omstreden UMTS- veiling in juli.

Driehonderd kilobit per seconde
De capaciteit van digitale tv-satellieten is zo enorm, dat er genoeg ruimte is om materiaal mee te sturen dat slechts voor een enkele gebruiker bestemd is: samen met alle tv-signalen wordt het uitgekieperd over een half of heel werelddeel, maar slechts één van de miljoenen schoteltjes die op de satelliet gericht staan, doet er wat mee.

'Pedofielen bekendmaken'
De Belgische Werkgroep Morkhoven dreigt morgen namen en adressen van pedofielen uit Nederland, Duitsland en Frankrijk te publiceren. Het gaat om 801 veroordeelde kindermisbruikers, en om namen op lijsten die bij pedofielen in beslag zijn genomen. (ANP)

VNU doet emissie
Uitgever VNU doet een emissie om de aankoop van het Amerikaanse Miller Freeman te financieren. Het bedrijf geeft 8,7 miljoen nieuwe aandelen uit, waardoor het aantal uitstaande stukken met 3,9 procent stijgt. De uitgiftekoers wordt vandaag nabeurs vastgesteld. Bij de huidige koers leveren de 8,7 miljoen aandelen 1,18 miljard gulden op. De aandelen worden geplaatst bij institutionele beleggers.

ABN Amro aansprakelijk voor HomeNet
ABN Amro heeft toegegeven verantwoordelijk te zijn voor het lek in het telebankierprogramma HomeNet. Daarmee heeft de bank tevens erkend aansprakelijk te zijn voor de eventuele gevolgen voor de klant. Intern gaat ABN Amro onderzoeken of werknemers van de bank in het verleden zijn gewaarschuwd voor het lek. De schuldbekentenis komt twee dagen nadat computerkrakers het lek hadden aangetoond. Binnen twee weken krijgen alle klanten die betalingen verrichten via HomeNet of OfficeNet Plus software toegestuurd waarmee ze hun opdrachten veilig kunnen blijven versturen. Het gaat daarbij om een noodoplossing. Binnen zes weken hoopt het financiële concern met een structurele aanpak te komen. (ANP)

'Hutchison verkoopt belang in Vodafone'
KPN-partner Hutchison Whampoa is van plan zijn belang van 3,4 procent in het Britse telecomconcern Vodafone te verkopen. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times vandaag gemeld. De aandelen zijn meer dan 6 miljard pond sterling (21,7 miljard gulden) waard tegen de beurskoers van gisteren. Het in Hongkong gevestigde conglomeraat verkocht in maart al een belang van 1,5 procent in Vodafone voor 3,23 miljard pond. Hutchison wil van zijn deelneming in het Britse concern af, omdat het onlangs een UMTS-licentie in Groot-Brittannië heeft verworven en dus de concurrentie met Vodafone aangaat. (ANP)

WorldCom doet miljardenovername
Het Amerikaanse telecombedrijf WorldCom heeft zich gisteren versterkt met de aankoop van Intermedia Communications. De aanwinst is eveneens telecomaanbieder, maar houdt zich ook bezig met internetdienstverlening aan bedrijven. Met de overname is 3 miljard dollar (7,5 miljard gulden) in aandelen gemoeid. Ook neemt WorldCom voor 3 miljard dollar aan schulden over. Intermedia is voor 54 procent eigenaar van Digex, dat bedrijven faciliteert op het wereldwijde web. WorldCom krijgt een controlerend belang in deze onderneming, zo is gisteren bekendgemaakt. (Reuters)


De kinderboekenweek begint pas op 4 oktober, maar het is zeker de moeite waard om alvast een kijkje te nemen op de website van de boekenweek. De site laat zien wie de schrijver is van het kinderboekenweekgeschenk, het boekje Eiber. Maar de site is vooral leuk omdat er opgezocht kan worden wat voor activiteiten er bij je in de buurt worden georganiseerd. Verder kun je er alle favoriete kinderboeken snel terugvinden.
(www.kinderboekenweek.nl)

NRC Webpagina's
6 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad