U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Benschop voor referendum EU
Staatssecretaris Benschop (Europese Zaken) is er voorstander van dat in Nederland een referendum wordt gehouden over de uitbreiding van de Europese Unie met landen in Midden- en Oost-Europa.

Van Hees weg als voorzitter PvdA
PvdA-voorzitter Marijke van Hees is gisteren na een intern conflict afgetreden. Zij genoot niet meer het vertrouwen van het dagelijks bestuur en de partijtop. Volgens een verklaring van de PvdA was er in het bestuur "onvoldoende sprake van wederzijds vertrouwen" en daardoor "geen werkbare basis" voor de partijvoorzitter om de partijvernieuwing "tot een goed einde te brengen". Het vertrek van de voorzitter volgde op spoedberaad dat het dagelijks bestuur maandagavond in aanwezigheid van premier Kok en fractieleider Melkert voerde.

VN-troepen voeren actie uit in Indonesië
Troepen van de VN-vredesmacht in Oost-Timor zijn vandaag Indonesisch grondgebied binnengetrokken om 32 gewonde medewerkers van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR te evacueren die waren aangevallen door een woedende menigte. Drie, mogelijk vier, buitenlandse VN- medewerkers werden gedood.

Vrijwel geen observaties in het weekeinde
Door toenemende personeelstekorten kan de Rotterdamse recherche geen 'observatieteams' (OT's) in het weekeinde meer inzetten voor onderzoeken met een oriënterend karakter. Dit zegt het hoofd van de recherche in Rotterdam, commissaris H.A. Jansen, vandaag in deze krant.

Burgemeester Patijn legt functie op 1 januari neer
Burgemeester Patijn van Amsterdam legt op 1 januari 2001 zijn functie neer, ruim een half jaar eerder dan was verwacht. De burgemeester heeft zijn besluit vandaag aan de gemeenteraad meegedeeld.

Frans akkoord, blokkades blijven
De Franse overheid en de transportwerkgevers hebben vannacht een akkoord bereikt over compensatie voor de hoog opgelopen brandstofprijzen. De vrachtrijders heffen de blokkades van oliedepots en raffinaderijen echter nog niet op.

China schrapt sporters Spelen
Het Chinese olympisch comité heeft gisteren de nationale ploeg voor de Olympische Spelen in Sydney met veertig sporters en begeleiders ingekrompen. Volgens een woordvoerder werd bij de sporters een te hoge hematocrietwaarde in het bloed aangetroffen.

'Geen springstof in Enschede'
Er zijn geen aanwijzingen dat springstof is ontploft bij de vuurwerkramp in Enschede. Dat zegt R. de Boer, leider van het politieteam dat de ramp onderzoekt, in deze krant.

Buitenlandse gegadigden HSL
De NS hebben bij hun pogingen de contracten voor de exploitatie van de Hogesnelheidslijn-Zuid in de wacht te slepen concurrentie gekregen van het Britse Arriva en de Deutsche Bundesbahn, die een gezamenlijk bod hebben uitgebracht.

Duitse prijs voor huisartsen
Het Nederlands Huisartsen Genootschap krijgt vandaag in Duitsland de Carl Bertelsmannprijs voor zijn standaarden voor huisartsen. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 300.000 mark. Nederland deelt de prijs met Zwitserland.

Dollar stijgt tot boven 2,50 gulden
De euro is vanmorgen gezakt naar een nieuw dieptepunt tegenover de Amerikaanse dollar. Hierdoor is de dollarkoers in guldens gerekend gestegen tot boven de 2,50.

Wolkenvelden
Morgen vooral in de ochtend af en toe zon, in het noorden en oosten ook een enkele bui. Matige tot vrij krachtige westelijke wind en maxima rond 18 graden. Vooruitzichten voor vrijdag t/m maandag: tijdelijk warmer en meer zon. Vanaf zondag echter weer toenemende kans op buien.


NRC Webpagina's
6 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad