U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Top Chinese smokkelaars blootgelegd
De twee overlevenden van de dodenrit naar Dover, waarbij 58 Chinezen omkwamen, hebben vrijwel alle namen genoemd van de Chinese leiders van een organisatie die grootschalig Chinezen naar Europa smokkelt.

Zigeunerbende drukt vals geld in Nederland
Een criminele groepering van Sinti- en Roma-zigeuners beschikt in Nederland over professionele apparatuur waarmee de afgelopen drie jaar voor vele miljoenen guldens valse honderdmarkbiljetten en briefjes van duizend gulden zijn vervaardigd.

'Generaals zijn grijs en modaal'
Bestaat de generaal van ná de val van de Muur? Flexibel, snel, een leider die beschikt over internationale, operationele ervaring? "Ik ken er geen één", zegt oud-generaal Jan Willem Brinkman in deze krant. Tijdens de Koude Oorlog was de landmacht volgens de oud- generaal een "geïsoleerde groep" geworden. In de jaren negentig bleef dat zo. "De bureaucratische, weinig ondernemende en meest loyale mensen zijn overgebleven."

Clinton stelt besluit over raketschild uit
De Amerikaanse president Clinton laat de beslissing over de invoering van het omstreden raketschild aan zijn opvolger. Dat heeft hij gisteren bekendgemaakt. Zowel NAVO-landen als Rusland en China hebben positief gereageerd op het uitstel van het miljardenproject.

'Gas methaan vooral oorzaak opwarming aarde'
De opwarming van de aarde in de laatste 25 jaar was niet het gevolg van het stoken van fossiele brandstof, maar werd bijna uitsluitend veroorzaakt door andere broeikasgassen dan CO. Dat betoogt de Amerikaanse broeikasonderzoeker James Hansen in een Amerikaans vakblad. De grootste bijdrage aan de opwarming van de aarde kwam volgens Hansen van het gas methaan.

Raket VS wellicht naar Israel
De VS hebben een Patriot antiraketbatterij in Duitsland in paraatheid gebracht voor verscheping naar Israel voor het geval Irak zijn recente dreigementen tegen Saoedi-Arabië en Koeweit nog gaat aanscherpen. Dat heeft de Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur, Samuel Berger, bevestigd na een desbetreffend bericht in The Washington Post.

Diefstal auto's sterk gestegen
In de eerste helft van dit jaar zijn 12.625 personenauto's gestolen, acht procent meer dan in dezelfde periode 1999 . Minister Korthals (Justitie) wil dat diefstal van auto's intensiever wordt aangepakt. Zestig tot zeventig procent van de gestolen auto's wordt teruggevonden.

KPN moet meer rente betalen
Telecomconcern KPN moet meer rente gaan betalen op toekomstige schulden omdat het als minder kredietwaardig te boek staat na de miljardenuitgaven aan overnames en telecomlicenties. Dit bleek gisteren toen de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's KPN een lagere waardering gaf.

Kabinet kort loon zieken niet
Het kabinet wijst het advies van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) af om langdurig zieke werknemers te korten op hun salaris. Premier Kok zei gisteren dat het kabinet "geen voornemens of plannen" heeft om dit idee over te nemen.

Buiig en koel
Vanmiddag vooral in het binnenland buien, mogelijk met onweer, en koel. Maxima rond 18 graden. Matige westelijke wind. Morgen buien en een frisse noordwestelijke wind. Maandag in het oosten een bui. Vanaf dinsdag overwegend droog met zonnige perioden.


NRC Webpagina's
2 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad