U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Opperste Leider' kapt debat over Iraanse perswet af
Irans opperste leider, ayatollah Ali Khamenei, heeft gisteren abrupt een eind gemaakt aan een parlementsdebat over een aanpassing van de perswet. Met dat machtswoord voorkwam Khamenei dat de hervormingsgezinde meerderheid de harde perswet zou versoepelen.

'Amazon is verschrikkelijk'
Jason Pontin, columnist en redacteur van het toonaangevende internetmagazine Red Herring, heeft het virtuele warenhuis Amazon gebrandmerkt als "een verschrikkelijk bedrijf". Om de torenhoge beurskoers te rechtvaardigen zou Amazon de komende twintig jaar elk jaar een omzetstijging van 80 procent moeten bewerkstelligen, beweert Pontin.

Niet te koop
Best leuk werk, zo'n column schrijven. Zonder al te veel nuance je eigen mening opdringen aan een onbekend aantal lezers dat niet of nauwelijks reageert. En áls er al eens iemand reageert, blijkt het meestal een betweter die het op m'n taal- of stijlfouten heeft gemunt. Dus keek ik niet vreemd op van een vinnige reactie op m'n vorige column over 'de kristalontvanger', een stroomloos radiootje uit het nabije verleden.

Schoonmakers hekelen kranten
Het schoonmaakbedrijf Succes vindt dat in treinen te veel gratis dagbladen rondslingeren. Sinds Metro en Spits op de markt zijn is de dagelijkse hoeveelheid afval drie keer zo groot geworden, aldus Succes, dat de treinen in Amsterdam en Haarlem schoonmaakt. De NS zegt goede afspraken met het bedrijf te hebben. "Als de werkomstandigheden veranderen, is het logisch dat beide partijen opnieuw gaan praten. Zijn de schoonmakers dan nòg niet tevreden, dan moeten zij bij hun baas zijn en niet bij de NS. Iedereen is wel eens niet blij met zijn werk." Metro-hoofdredacteur J. Leenes stelt dat zijn bedrijf weinig te maken heeft met de klachten, "In principe is dit een zaak tussen dat schoonmaakbedrijf en de NS." (ANP)

Weer kledingzaak op internet dicht
De virtuele kledingwinkel Dressmart.com trekt zich terug uit Europa. Ook de Nederlandse vestiging, Dressmart.nl sluit de deuren. Door problemen met geldschieters kan het van oorsprong Zweedse bedrijf de buitenlandse vestigingen niet financieren. Het huidige investeringklimaat zou debet zijn aan de sluiting. De naar schatting zeven werknemers kunnen op zoek naar een nieuwe baan. "Bij de start in oktober kon het niet op", zegt R. Boeyen van Dressmart.com in Het Parool. "Op 1 april draaide alles om en moest er worden bezuinigd." Dressmart staat niet op zichzelf. Eerder dit jaar sloot ook Boo.com, dat er 300 miljoen gulden aan kapitaal doorheen joeg. (ANP)

AOL haalt 'spion' uit internetsoftware
Internetaanbieder America Online (AOL) haalt een omstreden stukje software uit zijn browser Netscape. Daarmee was het volgens sommigen mogelijk om het surfgedrag van internetgebruikers in kaart te brengen. AOL ontkent dit. Het gaat om een kenmerk in SmartDownload, waarmee bestanden van internet kunnen worden gehaald. De beslissing volgt op een juridische aanklacht van een internetgebruiker in New York. Volgens de klagers geeft het omstreden stukje software een uniek kenmerk aan 'surfers', waardoor zij bespioneerd kunnen worden. (Reuters)

SingTel investeert in India
SingTel, het telecombedrijf uit Singapore, gaat 400 miljoen dollar (920 miljoen gulden) investeren in Bharti Group uit India. Dat heeft SingTel vanochtend bekendgemaakt. De bedrijven gaan samen mobiele en vaste telefonie aanbieden en willen een kabelnetwerk in zee aanleggen dat Singapore met de Zuid-Indiase stad Chennai moet verbinden. (AP)


Het Amerikaanse tijdschrift Red Herring publiceerde dit weekend het tweede deel van een interview met Bill Gates. De voormalige baas van Microsoft laat zich kritisch interviewen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie krijgt alle schuld toegeschoven, in Gates' optiek heeft Microsoft niets fout gedaan om opsplitsing te verdienen. Lezers kunnen reageren.
(www.redherring.com/mag/issue82/mag-gates-82-home.html)

NRC Webpagina's
7 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad