U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

President Wahid vraagt vergiffenis
President Wahid van Indonesië heeft zijn volk vandaag gevraagd hem te vergeven dat hij er in de eerste tien maanden van zijn presidentschap "nog niet in is geslaagd alle problemen van het land op te lossen".

Israel: in Nederland Libanezen opvangen
De Israelische regering heeft Nederland verzocht ongeveer honderd oud- strijders uit het Zuid-Libanese leger (SLA) met hun familie op te nemen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd.

Brits parlement hekelt ontwikkelingshulp EU
Het duurt gemiddeld vier jaar en twee maanden voordat met een ontwikkelingsproject dat de Europese Commissie aan een bepaald land heeft beloofd, wordt begonnen. Dat meldt een rapport dat een Britse parlementscommissie, de Commons Select Committee on International Development, deze week presenteert Het rapport, dat fel uithaalt naar 'mismanagement' en de 'Kafkaëske' bureaucratie van de Europese Commissie, lekte gisteren uit naar de Sunday Telegraph.

'Opperste Leider' kapt debat over Iraanse perswet af
Irans opperste leider, ayatollah Ali Khamenei, heeft gisteren abrupt een eind gemaakt aan een parlementsdebat over een aanpassing van de perswet. Met dat machtswoord voorkwam Khamenei dat de hervormingsgezinde meerderheid de harde perswet zou versoepelen.

Protest wegens verzet NPD tegen joods monument
De aankondiging van de rechts-radicale NPD om bij de Brandenburger Tor in Berlijn een demonstratie te organiseren tegen het geplande holocaust-monument heeft in Duitsland een golf van protesten losgemaakt. Vakbonden, politieke partijen en studentenorganisaties hebben de demonstratie een "pure provocatie" genoemd, waarbij de Brandenburger Tor wordt misbruikt.

Gore kiest voor Lieberman
Joseph Lieberman (58) uit Connecticut is gevraagd als Democratisch kandidaat voor het vice-presidentschap. Lieberman, die tijdens de impeachment-crisis aandacht trok wegens zijn harde kritiek op president Clinton, zou de eerste joodse kandidaat zijn voor dit ambt.

Planeet bij nabije ster ontdekt
Astronomen maken vandaag bekend een planeet met een massa van die van Jupiter te hebben ontdekt bij een ster die heel dicht bij de aarde staat. De ontdekking zou vanmiddag worden gepresenteerd tijdens de bijeenkomst van de Internationale Astronomische Unie in Manchester.

Londen: pedofilie beter bestrijden
De Britse regering heeft gezegd strengere wetgeving te willen om kinderen beter te beschermen tegen pedofielen. Maar het register van zedendelinquenten, dat de Britse overheid sinds 1997 bijhoudt, wordt niet openbaar toegankelijk.

Activist Egypte 'spion VS'
De prominente Egyptische activist voor de rechten van de mens Saadeddin Ibrahim, die een maand geleden werd gearresteerd, wordt beschuldigd van se voor de VS.

Industriële omzet groeit 16 procent
De omzet van de Nederlandse industrie lag in de eerste helft van dit jaar 16 procent hoger dan in de eerste zes maanden van 1999.

Reuzenzwam
Het grootste levende organisme ter wereld, een zwam, is ontdekt onder de grond van het Malheur National Forest in het oosten van Oregon (VS).

Enkele buien.
Morgen af en toe zon, maar ook enkele buien, mogelijk met onweer. Weinig wind en maxima rond 21 graden. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: vrij warm zomerweer met af en toe wolkenvelden. Vrijwel overal droog. Maxima rond de 23 graden.

NRC Webpagina's
7 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad