U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Nieuwe winst, oude trucs
Newconomy maakte 18 miljoen winst. Kosten worden elders geboekt, opbrengsten uitgesmeerd. Maar wel in alle openheid.

Een sprong naar de toekomst
Duitsland heeft op het gebied van de informatietechnologie grote achterstand op de meeste EU-landen opgelopen. De 'green card' moet daar snel wat aan veranderen. Vanaf vandaag komen 10.000 buitenlandse informatica deskundigen in aanmerking voor een zo'n werkvergunning die de regering-Schröder naar Amerikaans voorbeeld dit jaar ter beschikking stelt.

Banken vertrouwen beveiliging software
Het nieuws dat hackers het computerprogramma Lotus Notes hebben gekraakt lokt vooralsnog geen bezorgde reacties uit van de grote Nederlandse banken. Zij hebben vertrouwen in de beveiligingsmuren, de 'firewalls', die zij om hun netwerken hebben gebouwd.

CIA in paniek door inbraak in Lotus Notes
Het Nederlandse computerbeveiligingsbedrijf Trust Factory heeft afgelopen weekend op een hackersconferentie gaten geprikt in de belangrijkste software van banken, financiële instellingen en inlichtingendiensten die veilig werd geacht.

Kan Verona de Expo redden?
Ze staat vol bewondering bij de gestapelde landschappen van het Nederlandse paviljoen, ligt te zonnen op het jacht nabij het paviljoen van Monaco en zit samen met Peter Ustinov in een buggy die over een grote voetgangersbrug raast. Zo vestigt de ravissante Verona Feldbusch, de bestbetaalde tv-presentatrice van Duitsland, sinds vorige week de aandacht van de Duitse kijker op de Expo 2000, de wereldtentoonstelling in Hannover die in ernstige financiële moeilijkheden verkeert.

CanWest koopt kranten
Het Canadese televisiebedrijf CanWest Global Communications heeft verschillende onderdelen van de eveneens Canadese uitgever Hollinger International gekocht. Het gaat om alle Engelstalige kranten, een belang van 50 procent in de National Post van Toronto, de tijdschriften en de internetactiviteiten. Met de transactie is een bedrag van 3,5 miljard Canadese dollar (5,7 miljard gulden) in aandelen en geld gemoeid.

Crown Media toch naar beurs Amsterdam
Crown Media gaat naar verwachting op 8 augustus naar de Amsterdamse beurs. Eerder stelde de Amerikaanse aanbieder van betaaltelevisie de beursgang uit wegens het slechte beursklimaat. Begin mei maakte Crown Media al de gang naar de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Dat leverde het bedrijf circa 840 miljoen dollar (ongeveer 2 miljard gulden) op. Bij de introductie was het aandeel 14 dollar waard, inmiddels is dat bijna 16 dollar. Crown Media geeft in Amsterdam geen nieuwe aandelen uit. (ANP)


Ook benieuwd naar hoe zo'n hacker nu eigenlijk te werk gaat? De Amerikaanse nieuwssite MSNBC laat het zien met een eenvoudig computerspel waarbij een aanval wordt gesimuleerd op een honeypot, een computer louter gebouwd om hackers te vangen. De bezoeker volgt de aanval zowel door de ogen van de hacker, als door de ogen van wie hem moet zien te pakken.
(www.msnbc.com/news/437641.asp)

NRC Webpagina's
1 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad