U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Den Haag eist uitleg Belgrado
De Nederlandse regering heeft haar zaakgelastigde in Belgrado opdracht gegeven opheldering te eisen over de arrestatie van vier Nederlanders.

Dierenartsen bedreigd door varkensboeren
Drie Brabantse dierenartsen die het strafrechtelijk onderzoek naar een Belgische collega aan het rollen hebben gebracht, worden bedreigd en geboycot door varkenshouders. De varkenshouders nemen het de drie kwalijk dat zij de Belg hebben aangegeven bij de Algemene Inspectiedienst (AID).

Kamer eist snel duidelijkheid over landbouwgif
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil 'op zeer korte termijn' duidelijkheid van het kabinet over een aantal verboden bestrijdingsmiddelen. Boeren mogen sinds 10 juli negen 'onmisbare' middelen niet meer gebruiken en komen daardoor in de problemen, aldus de Kamer.

Kritiek op medicatie
In veel psychiatrische ziekenhuizen geschiedt de verstrekking van medicijnen aan patiënten onzorgvuldig. De Inspectie voor de Gezondheidszorg omschrijft de situatie in nieuw rapport als verontrustend.

Abraham Pais (81) overleden
Afgelopen vrijdag is in Kopenhagen de Amerikaans-Nederlandse natuurkundige en wetenschapshistoricus Abraham Pais (81) overleden. Pais leverde als theoreticus belangrijke bijdragen op het gebied van de deeltjesfysica, maar werd vooral bekend door zijn biografieën van Einstein en Bohr.

Onderzoek tbs-klinieken
De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat vanaf september onderzoeken of tbs-klinieken voldoen aan de wettelijk gestelde eisen. Naar aanleiding van problemen met de Van Mesdag-kliniek in Groningen heeft minister Korthals van Justitie het ministerie van Volksgezondheid gevraagd de andere vier rijks- en acht particuliere klinieken voor psychiatrische behandeling van criminele patiënten door te lichten.

Autobom bij Filippijnse residentie in Jakarta
Bij de ontploffing van een autobom voor de residentie van de Filippijnse ambassadeur in Jakarta zijn vandaag ten minste twee doden gevallen en raakten achttien mensen gewond, onder wie de ambassadeur zelf. Functionarissen van ziekenhuizen hebben gezegd dat drie personen zijn overleden, maar dat aantal is van officiële zijde nog niet bevestigd.

Franse Concordes nog aan de grond
De vijf Concordes van Air France blijven voorlopig aan de grond. De Franse minister van Transport, Jean-Claude Gayssot, maakte vanmiddag bekend dat de toestellen aan de grond blijven totdat de precieze oorzaken bekend zijn van het neerstorten van een Concorde vorige week bij Parijs, waarbij 113 doden vielen.

FC Den Bosch gaat saneren
De eerstedivisieclub FC Den Bosch heeft gisteren uitstel van betaling gevraagd bij de Bossche rechtbank. Een saneringsplan, waarbij de begroting wordt verlaagd van 14,5 tot 8,5 miljoen gulden, moet leiden tot behoud van het betaald voetbal in de Brabantse hoofdstad.

Winst BMW schiet omhoog
De winst van autofabrikant BMW is, drie maanden na de afstoting van de noodlijdende Britse dochter Rover, omhooggeschoten. De Duitse autoproducent behaalde over de eerste zes maanden van dit jaar 319 miljoen euro winst (703 miljoen gulden), 67 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Lokaal buien
Morgen perioden met zon en lokaal enkele buien. Middagtemperatuur 21 tot 24 graden. Matige zuidwestenwind. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: af en toe zon en enkele buien. In het weekeinde overwegend droog. Middagtemperatuur rond 20 graden.


NRC Webpagina's
1 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad