U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Aandacht voor de conventie van de Republikeinse partij waar George Bush officieel de kandidaat voor de partij wordt. Verder een portret van 's werelds meest bekende dominee Billy Graham. TV2, 18.15-18.43u.

Netwerk. Ook aandacht voor de Republikeinse Conventie en de campagne voor de presidentsverkiezingen. Ned.1, 20.25-20.58u.

Nova. Eveneens aandacht voor de verkiezing van George Bush tot presidentskandidaat op de Republikeinse Conventie in Philadelphia. Ned.3, 22.34-22.57u.

DOCUMENTAIRES

East. De positie van de koe in India zorgt voor een paradoxale situatie. Hoewel het dier nog steeds wordt vereerd, worden er jaarlijks miljoenen geslacht om de behoefte aan lederen goederen in het Westen te bevredigen. Afl.: Sacred no more. BBC2, 20.30-21.00u.

NPS.Doc: De Coca Cola oorlog. Slot van een serie over de strijd van Coca Cola met rivaal Pepsi Cola. Niet overal werd cola hartelijk ontvangen. In Frankrijk kwamen protesten van intellectuelen en wijnboeren die niet gediend waren van de veramerikanisering van hun cultuur. Ned.3, 21.00-22.00u.

Wild: Incredible journeys. Natuurdocumentaire waarin met behulp van uiterst verfijnde fotografische technieken een paling wordt gevolgd tijdens zijn tocht door de Stille Oceaan naar rivieren in het westen van Australië. Afl.: An eel's marathon. BBC2, 21.00-21.30u.

Sportkwesties. Serie over de maatschappelijke betekenis van sport met vanavond Paul De Baermaker, sportdirecteur van een wielerploeg die zich vooral op de kermiskoersen richt. We zien hem aan het werk in en na de koers en aan de onderhandelingstafel met (kandidaat) sponsors. Canvas, 21.20-22.30u.

RTL Dossier: Het geheim van de eeuwige jeugd. Eerste deel van een drieluik over het zoeken naar onsterfelijkheid. Wetenschappers weten steeds meer over het verouderingsproces en methoden om de kracht en de vitaliteit van het jeugdig zijn te handhaven. RTL4, 21.55-23.00u.

Horizon: Ice mummies. Serie over geheimen van oude, bevroren lichamen. De Spaanse veroveraars maakten in Zuid-Amerika al melding van 'capa cocha', een geheimzinnige ceremonie waarbij kinderen aan berggoden werden geofferd. Historici trekken deze ceremonie in twijfel, maar archeologen vonden prachtig aangeklede kinderen die hoog in de Andes waren begraven en ingevroren. Afl.: Frozen in heaven. BBC2, 22.30-23.20u.

Dokument: Truckers. Herhaling van een serie van vorig jaar over het leven van vrachtwagenchauffeurs. Vanavond de ervaren internationale chauffeur Herman van Wijk die met gevaarlijke, soms zeer brandbare stoffen door heel Europa rijdt. Ned.1, 23.18-0.03u.

Boss women. Derde aflevering in een serie met portretten van sterke vrouwen. Pauline Clare schreef drie jaar geleden geschiedenis toen zij het eerste vrouwelijke hoofd van politie in Groot-Brittannië werd. BBC1, 23.40-0.30u.

MUZIEK

North Sea Jazz Festival. Integraal concert opgenomen op het afgelopen jazz-festival in Den Haag. Ned.3, 23.58-0.48u.

Music-Mania. Serie over de geschiedenis van de pop-cultuur vanaf de jaren '50 tot heden met reportage over de Duitstalige hiphopcultuur en vrouwelijke muzikanten en producenten van hiphop met o.a. Roxanne Shanté en Missy Elliot. ZDF, 0.15-2.15u.

FILM

The Night Before (Thom Eberhardt, 1988, VS). Potsierlijke, in de bioscoop genadeloos geflopte tienerkomedie. Keanu Reeves en het mooiste meisje van de klas worden, op weg naar het schoolbal, belaagd door allerhande uitschot. Fox, 20.30-22.00u., onderbroken door reclame.

Invasion of the Body Snatchers (Philip Kaufman, 1978, VS). Effectieve remake van griezelklassieker uit 1956. Donald Sutherland ontdekt dat bewoners van San Francisco beheerst worden door buitenaardse machten. Verrassende ironie. Ook met Brooke Adams en een gastrol van Kevin McCarthy, de held van Don Siegels versie. Veronica, 21.05-23.15u., met reclame.

Wild Orchid (Zalman King, 1990, VS). Scenarist van 9 1/2 Weeks regisseerde eigenhandig dit als een vervolg hierop geafficheerde staaltje edelporno. Jonge advocate Carre Otis wordt in Brazilië door fluisterende Mickey Rourke ingewijd in de grotemensenerotiek. ZDF, 22.15-24.00u., nagesynchroniseerd.

La maître de musique (Gérard Corbiau, 1988, België). Muziek van Mahler, Verdi, Schumann en Schubert vormt voornaamste attractie van gezwollen, met Oscarnominatie bekroonde speelfilm over tyrannieke zangleraar die twee pupillen klaarstoomt voor concours. Belgische bariton José van Dam kan beter zingen dan acteren. Regisseur Corbiau maakte later Farinelli, il castrato. ARD, 0.50-2.25u., nagesynchroniseerd.

Tri orisky pro Popelku / Drie Nüsse für Aschenbrödel (Vaclav Vorlicek, 1973, Tsjechoslowakije/DDR). Filmsprookje naar Assepoester van gebroeders Grimm. Morgen, ARD, 10.03-11.35u., nagesynchroniseerd.

The Common Touch (John Baxter, 1941, Engeland). Sociaal bewogen drama waarin rijke jongeman zich voordoet als zwerver om aftands logement voor ondergang te behoeden. Morgen, BBC2, 12.00-13.45u., zwart-wit.

Angus (Patrick Read Johnson, 1995, VS). Adolescentie-tragikomedie met een boodschap. Zwaarlijvige tiener Charlie Talbert wordt door wrede medeleerlingen op de proef gesteld. Met Kathy Bates als moeder en George C. Scott als opa. Morgen, RTL4, 13.30-15.10u., met reclame.

The Fourth War (John Frankenheimer, 1989, VS). Routine-thriller waarin Amerikaanse kolonel Roy Schneider een persoonlijke oorlog aangaat met Russische collega. Ook met Jürgen Prochnov, Harry Dean Stanton. Morgen, SBS6, 15.05-16.35u., onderbroken door reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
31 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad