U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Software van banken gekraakt
Hackers, gespecialiseerd in het inbreken in computersystemen, zijn erin geslaagd de software te kraken die de meeste banken, verzekeraars en accountantskantoren gebruiken om vertrouwelijke documenten te bewaren. Ze hebben hun bevindingen afgelopen weekend gepresenteerd op Defcon, een internationale conferentie van hackers en specialisten op het gebied van computerbeveiliging in Las Vegas.

'Spot the Fed' in Las Vegas
Zo'n 5.000 inbrekers in computersystemen ('hackers') kwamen dit weekend bijeen in Las Vegas. Amerikaanse inlichtingendiensten waren aanwezig om deskundig personeel te recruteren.

Boeddha is boos
Hoeveel boeddhisten zijn er eigenlijk in Nederland? Volgens het Commissariaat voor de Media niet meer dan 36.000 maar volgens de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) ruim 480.000. Een aanzienlijk verschil. Het gevolg is dat het Commissariaat het dit jaar ingediende verzoek van de stichting voor zendtijd bij de publieke omroep heeft afgewezen. De stichting is het daar niet mee eens en is tegen het besluit in beroep gegaan. Binnenkort zal de BOS over de afwijzing een gesprek hebben met het Commissariaat. Volgens de stichting is er sprake van discriminatie want joden, humanisten, islamieten en hindoes hebben wel zendtijd. En dat steekt behoorlijk.

Lager tarief doorgeven zenders via kabel
Kabelmaatschappij UPC moet in de regio Amsterdam zijn tarief voor het doorgeven van betaalzender Canal+ met 60 procent verlagen van 4 miljoen gulden tot 1,4 miljoen gulden. Dat heeft de Opta, de toezichthouder op de telecomsector, vanochtend bepaald. Ook krijgt Canal+, een betaalzender met een filmkanaal en een sportkanaal, het recht om zelf decoders bij zijn klanten te installeren zodat het bedrijf eigenaar blijft van het klantenbestand. De beslissing geldt vanaf eind 1998. Volgens de toezichthouders geldt deze uitspraak ook voor de andere tv- zenders die UPC betalen voor het doorgeven van hun programma's. Daar moeten de partijen nu zelf over onderhandelen. (Redactie economie)

Uitgever Pearson koopt softwarebedrijf
Het Britse mediaconcern Pearson neemt voor ongeveer 6 miljard gulden de Amerikaanse softwareproducent National Computer Systems (NCS) uit Minnesota over. NCS maakt educatieve software voor de onderwijssector, bijvoorbeeld testen. Pearson wordt met de overname een van de grootste bedrijven op het gebied van educatieve diensten, vooral via internet. Pearson, onder meer eigenaar van de Financial Times en uitgever Penguin, maakte vanochtend ook de halfjaarcijfers bekend. Vorig jaar maakte Pearson een verlies van 20 miljoen pond, nu een winst (voor belasting) van 123 miljoen pond (440 miljoen gulden). Daarbij zat een boekwinst over de verkoop van een belang in zakenbank Lazard Brothers. De omzet steeg van 1,3 miljard pond tot 1,5 miljard pond (5,5 miljard gulden). De divisie Pearson Television is eerder dit jaar afgestoten en gefuseerd met het Luxemburgse CLT-Ufa. Deze nieuwe combinatie kreeg vorige week een notering op de Londense effectenbeurs onder de naam RTL Group. Pearson heeft daarin een belang van 22 procent. (Redactie economie)


Welke Europese politicus is het beste thuis op internet? En welke regeringssite is het meest overzichtelijk en het mooist vormgegeven? Voor het tweede achtereenvolgende jaar onderzocht de Amsterdam Maastricht Summer University (die overigens zelf een slecht vormgegeven en moeilijk te navigeren site heeft) de 'internet intelligence' van politici. Premier Kok deed het enigszins beter dan vorig jaar, toen hij als slechtste eindigde.
(www.amsu.edu/jac)

NRC Webpagina's
31 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad