U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Korea's intensiveren contacten
Noord- en Zuid-Korea hebben besloten hun verbindingskantoren in de grensplaats Panmunjom te heropenen. Ook zal in de toekomst weer goederenverkeer per spoor mogelijk zijn tussen noord en zuid.

'Korte procedure asielzoekers stoort smokkel'
Een korte asielprocedure verkleint de nadelige gevolgen voor individuele asielzoekers, maar vermindert ook de aantrekkelijkheid van Nederland voor mensensmokkelaars. Dat heeft het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum vastgesteld.

Peres verliest verkiezingen presidentschap
De Israelische oud-premier Shimon Peres heeft een smadelijke nederlaag geleden. Niet hij, maar Moshe Katsav, de kandidaat van Likud, werd vanochtend door de Knesset, het parlement, gekozen tot de nieuwe president van Israel.

Aznar dreigt ETA met maatregelen
De Spaanse premier Aznar heeft na de moord op de socialistische politicus Juan Maria Jaregui (49) gezworen de strijd tegen de Baskische afscheidingsbeweging ETA te intensiveren. "Ze hebben reden zich zorgen te maken, en zullen binnenkort zien waarom", zei Aznar.

Chávez op winst in Venezuela
De verkiezingen gisteren in Venezuela hebben de verwachte zege voor zittend president Hugo Chávez opgeleverd. Na telling van 77 procent van de stemmen stond Chávez op 59 procent. Zijn rivaal, Francisco Arias Cardenas, kreeg 38 procent.

Software van banken gekraakt
Hackers, gespecialiseerd in het inbreken in computersystemen, zijn erin geslaagd de software te kraken die de meeste banken, verzekeraars en accountantskantoren gebruiken om vertrouwelijke documenten te bewaren. Ze hebben hun bevindingen afgelopen weekend gepresenteerd op Defcon, een internationale conferentie van hackers en specialisten op het gebied van computerbeveiliging in Las Vegas.

Minister in Japan weg om giften
De Japanse minister Kimitake Kuze (71), verantwoordelijk voor toezicht op de financiële sector, is gisteren afgetreden wegens giften uit het bedrijfsleven. De minister zou tussen 1983 en 1996 vier miljoen gulden hebben ontvangen van de Mitsubishi Trust Bank en projectontwikkelaar Daikyo.

Nederlandse fans in België slaags
Nederlandse hooligans waren dit weekeinde betrokken bij vechtpartijen met Belgische voetbalsupporters in Luik, Mechelen en Sint Niklaas.

Premie voor baan na uitkering
Mensen met een bijstandsuitkering krijgen, als het aan minister Vermeend (Sociale Zaken) ligt, een premie van 4.000 gulden als ze een baan aanvaarden. Nu hebben zij financieel nadeel als ze gaan werken.

Zomers warm
Morgen geleidelijk perioden met zon en warm. Middagtemperatuur 23 tot 27 graden. Matige zuidelijke wind. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: af en toe zon en vooral 's middags enkele buien. Middagtemperatuur 20 tot 23 graden.


NRC Webpagina's
31 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad