U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Top Camp David mislukt en herleeft
Het Israelisch-Palestijnse vredesberaad in Camp David is vannacht weer tot leven gekomen nadat het Witte Huis al zijn mislukking had bekendgemaakt.

ING door aankoop Aetna in toptien VS
Bankverzekeraar ING neemt de financiële diensten en de internationale tak van de Amerikaanse verzekeraar Aetna over. ING belandt daarmee in de top-10 van de Amerikaanse verzekeraars. Dat heeft het concern vandaag bekendgemaakt.

Dekker wint voor derde keer Tourrit
Erik Dekker behaalde gisteren in Lausanne zijn derde etappezege in de Tour de France. Met een uiterste krachtsinspanning slaagde de 29- jarige Drentse wielrenner er na een korte vlucht met de Belg Mario Aerts ternauwernood in uit de greep van het aanstormende peloton te blijven.

Steekproef in Enschede heeft goed resultaat
De vuurwerkramp in Enschede heeft nauwelijks tot ernstige gezondheidsklachten onder bewoners, passanten en hulpverleners geleid. In hun bloed en urine zijn niet meer gevaarlijke stoffen gevonden dan gebruikelijk is. Wel kampt een aantal mensen met psychische klachten zoals gevoelens van angst of neerslachtigheid.

Bulgaars gif naar Rotterdam
Een lading van 47 ton zwaar giftig afval uit Bulgarije wordt op kosten van de Nederlandse overheid naar Rotterdam vervoerd en verbrand. Het is de eerste keer dat giftig afval uit Oost-Europa naar Nederland wordt gehaald om op kosten van de overheid te worden verwerkt.

Regiochefs Rusland raken macht kwijt
De Doema, de 'Tweede Kamer' van het Russische parlement, heeft gisteren ingestemd met de fel omstreden plannen van president Poetin met de Federatieraad. De gouverneurs van Ruslands 89 regio's, die in deze 'Eerste Kamer' van het parlement zitten, raken daardoor een groot deel van hun macht kwijt.

Eigen bestuur voor binnenstad
De Amsterdamse gemeenteraad is gisteravond definitief akkoord gegaan met de invoering van een eigen bestuur voor de binnenstad.

Levenslang voor moordenaar
De moordenaar van de 7-jarige Chanel Naomi Eleveld uit Assen mag nooit meer op vrije voeten komen. Dat concludeert het gerechtshof in Leeuwarden na behandeling van deze geruchtmakende moordzaak in hoger beroep.

Groei economie hoger dan gedacht
De economische groei is in het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 4,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

ING wil toch belang Baan kwijt
Bank en verzekeraar ING gaat wel in op het bod op het softwarebedrijf Baan van de Britse onderneming Invensys.

Premie bij Givet
De ontslagen werknemers van de failliete textielfabriek Cellatex in Givet krijgen hun salarissen twee jaar doorbetaald en ze ontvangen een premie van 25.000 gulden.

Weersverwachting voor vrijdag: Wisselend bewolkt en vrijwel droog.
Matige noordelijke wind. Maxima 17 tot 21 graden. Vooruitzichten tot en met dinsdag: Zondag enkele graden warmer en meer zon. Vanaf maandag enkele regen- of onweersbuien. Maxima rond 23 graden.


NRC Webpagina's
20 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad