U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Aandacht voor de positie van de allochtone kunstenaar in Nederland met onder anderen historica Helena Spanjaard en beeldend kunstenaar Rudi Martina uit Curaçao. Ook gesprekken over het amateurtoneel. Radio 5, 14.02-15.00u.

Weekeindcafé. Gast is scenarioschrijver Pieter van de Waterbeemd die van Jan Terlouws jeugdboek Koning van Katoren een muzikale familievoorstelling maakt. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Special met traditionele muziek uit de Caraïben zoals o.a. de Salsa, allerlei muziekstromingen die oorspronkelijk uit Latijns-Amerika en het Caraïbische gebied komen. Ook muziek van de Nederlandse en Franse Antillen en uit Trinidad, Venezuela, Haïti, Cuba, Jamaica en Suriname. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Gesprekken met de taalvirtuozen drs. P. (Heinz Polzer) en Kees Torn over hun fascinatie voor het spelen met die taal. Ze luisteren naar werk van o.a. Ivo de Wijs en Maarten van Roozendaal. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Onder andere cd-opnamen van de onlangs overleden acteur Coen Flink die liedjes van Jelle de Vries vertolkt. Verder een Duitse versie van Romy Schneider en Michel Piccolis duet uit de film Les Choses De La Vie en Yves Montand met Django Reinhardts com

ZONDAG

Vroege vogels. Onder andere over het inzamelen van afgedankt gereedschap voor ontwikkelingslanden; een nieuwe methode om mosselen te kweken en een aanlandstation voor luchtschepen. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Gesprekken met historici over hun eigen leven en onze vaderlandse geschiedenis: Hermann Walter von der Dunk, emeritus- hoogleraar geschiedenis, schreef onder andere over de doorwerking van de holocaust in de 20ste eeuw. Radio 1, 10.04-12.00u.

Weekendcafé. Gesprek met Marc van Warmerdam over het met opheffing bedreigde theatergezelschap Orkater. Tevens wordt de trend gesignaleerd dat mensen zich kosmetisch laten transformeren tot look-a- likes van bekende sterren. Radio 2, 16.02-18.00u.

MAANDAG

NCRV op Radio 1. Onder andere aandacht voor de leugendetector dat in Nederland een nogal slecht imago heeft. Landen als België en Duitsland willen het apparaat gaan gebruiken maar Nederland blijft afwijzend. Radio 1, 9.04-12.00u.

Ophef & vertier. In de tweede aflevering van een reeks van vier over de kunst van de 20ste eeuw een gesprek over een eeuw Nederlands toneel. Daarover praten hoogleraar theaterwetenschap Rob Erenstein, toneelrecensent Loek Zonneveld en docent theaterwetenschap Mieke Kolk. Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het Dal. Herhaling uit 1998 van het gesprek met voormalig provo, kabouter, anarchist Roel van Duijn. Radio 5, 16.02- 17.00u.

positie Nuages. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

NRC Webpagina's
8 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad